LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Wicked

de veiozaarte  |  7 iunie, 2011  |  0 comentarii

expozitie de pictura, instalatie, sound&light design

eveniment prezentat de Burn

artisti: Otilia Cadar, Adela Edu, Nona Serbanescu

Transilvaniei 9, spatiu alternativ

 

 

Pe 10 iunie 2011, la ora 21.00, pe str. Transilvaniei nr. 9, va avea loc vernisajul expozitiei Wicked, intr-un spatiu alternativ propus si reconfigurat de artistele Otilia Cadar, Nona Serbanescu şi Adela Edu. Un rol important il vor juca elementele de sound&light design si instalatiile-angrenaje menite sa intregeasca o experienta cel putin memorabila. Responsabil pentru lumini este Tudor Petrescu iar pentru sunet Mihai Dragomir.Vernisajul va face parte din traseul special propus de Noaptea Alba a Galeriilor in 2011 la Bucuresti.

 

Vizitatorii vor avea ocazia sa parcurga primele trei niveluri ale casei, fiecare cu o tema si atmosfera distincte, conturate in functie de personalitatea celor trei artiste. La ultimul etaj organizatorii au pregatit un spatiu de socializare si lounge cu o tema incendiara – Burn.

 

Vernisajul expozitiei va avea loc pe 10 iunie 2011 la ora 21.00.

Expozitia va putea fi vizitata intre 10 si 25 iunie, programul fiind de la 17.00 la 22.00.

In seara de 23 spre 24 iunie, spatiul din Transilvaniei 9 gazduieste un nou eveniment-spectacol de arta, sunet si lumina organizat cu ocazia Noptii de Sanziene. Vizitatorii vor fi asteptati de la ora 21.00 cu o serie de surprize.

Pe 25 iunie la ora 17.00 va avea loc finisajul expozitiei.

Expozitia dupa cum si evenimentele din 10 si 23 iunie sunt prezentate de Burn.

 

Cele trei artiste descanta vizual o casa veche de pe strada Transilvaniei nr. 9, ca aceasta sa primeasca in incaperile şi in memoria ei proiecţiile picturale, obiectuale, luminoase, obscure şi sonore ale experienţelor lor subiective. Fie ca se concretizeaza in reprezentari (auto)portretizante mitizante sau hibridizate, elemente obiectuale din recuzita existenţiala personala, semnificative biografic şi afectiv – propuse ca atare sau inregistrate pictural – imaginile pe care cele trei alter-(i)ele le propun in expoziţia „Wicked” , impreuna cu recursul  la registrul sonor, va invita  sa parcurgeţi un traseu esoterico-ludic spre identitaţile intime ale artistelor , ale locului şi, prin empatie, spre propria mitologie existenţiala.

Casa din strada Transilvaniei va ascunde, in intunericul incaperilor sale, zoomorfologia farmecelor feminine. Voi trada delicatetea sau brutalitatea trasaturilor feminine, punandu-le in oglinda cu eul  interior transfigurat in pasari.
Va fi un traseu labirintic, cu o atmosfera fantastica si hipnotica.

Otilia Cadar

 

As putea sa explic rational optiunea de a expune in aceasta formula sau in acest

loc dar cred ca dimensiunea rationala a acestei “intamplari” este prea putin

relevanta de data asta. Daca o primesc ca un dat la care am participat activ pentru

ca asa mi-a fost dat nu pot decat sa ma bucur de ea si sa ma minunez. Pe strada

Transilvaniei nr. 9 o sa mut pentru un timp cateva cadre din “my inside story”.

Adela Edu

 

Wicked are coordonatele unui proiect care m-a acaparat complet si pe care il simt aproape ca avand o viata proprie. Intr-un perpetuu dialog cu inconstientul, uneori in regresie catre un timp mistic al copilariei, alteori in reverie, tatonand spatiile specifice visului, imi doresc sa ofer privitorului chei catre usile ce deschid fantasticul din interior: nevoia de poveste, de mit, de supraomenesc.

Nona Serbanescu

 

Otilia Cadar a terminat facultatea si masterul la Universitatea de Arte Bucuresti, sectia grafica si locuieste in prezent in Londra, UK. Otilia a participat la mai multe expozitii de grup in tara si in strainatate dintre care le amintim pe cele mai recente: in 2010, Storytelling – Zadar, Croatia, A5 Magazine-09 ISSUE-RemixICR Tel Aviv, Mosaiken 5Betahaus Berlin. Tot in 2010 a sustinut si expozitia personala IDOLLs la Bucuresti.

 

Premii si rezidente artistice: in 2010 rezidenta Back to Heritage, Zadar, Croatia, premiul STEP Beyond oferit de European Cultural Foundation, in 2007 Premiul Uniunii Artistilor Plastici pentru tinerii artisti.

 

Adela Edu se pregateste pentru un doctorat in arte vizuale dupa ce a parcurs atat facultatea cat si masterul in Pictura la Universitatea de Arte Bucuresti. Din 2008 este asistent la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.

 

Adela a avut mai multe expozitii personale: in 2009 „Proiect pentru ultima lucrare” – Brasov, in 2008 la Galeria Studio din Brasov, in 2007 la Orizont, Bucuresti. Adela are multiple participari in cadrul unor expozitii de grup din care amintim: in 2010 expozitia de Master la Artis, Bucuresti, in 2009 Saloanele de Arta Brasov – atelier 35” in Brasov, ”Clasic vs. Contemporan” la Ateneul Roman, Bucuresti, Simpozionul National de Pictura “Muntele, orasul si marea” editiile VII, VIII si IX, Bistrita etc.

 

Nona Serbanescu a terminat Facultatea de Arte Plastice la sectia Pictura, Universitatea de Arte Bucuresti si un master in comunicare la SNSPA. Din 2009 a initiat si conduce Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane. Proiecte artistice personale: in 2011 Retrairi Colective, prima editie in cadrul CNDB Ocupat, in 2009 Oaia Project – in cadrul Liber la Iarba – Cismigiu, Bucuresti; in 2005 Eu si Ceilalti – Gura Ocnitei, jud. Dambovita si Bucuresti. Dintre expozitiile de grup amintim: 2011 UNA Galeria, in 2004 Artexpo Bucuresti, Bienala de la Targoviste

Activitate curatoriala in 2011: The [Good], the [Bad] & the [Ugly]… featuring the [Beauty], artisti: Alex Serban, Mircea Dragomirescu, Ilinca Oprea, Corina Raiciu.

 

Proiectul Wicked este organizat de Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane cu sprijinul Burn, Benevo, , Discovery Vodka, Rose Mary Vin Spumant, Atelierul de Print

Parteneri media: 24Fun, VeiozaArte, Artclue, Modernism, Vernisaje, AgentiaDeCarte, Cosmopolitan, Femeia, Bookblog, Metropotam, Realitatea.net, Femina, Tabu, Rol.ro, Hotcity

 

Contact:

www.facebook.com/wickedthree,

www.wickedthree.blogspot.com

arte.contemporane@nullgmail.com

 

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *