LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Lansare FORMAJE #4

de veiozaarte  |  15 ianuarie, 2013  |  0 comentarii

Formaje celebreaza diversitatea exprimarii, ideilor si formelor pe care le aliniaza in numarul 4 al revistei patrate. Lansarea in spatiu are loc sambata, 19 ianuarie, de la ora 9PM, la nou9 (bd. Aviatorilor 9).

Evenimentul va fi animat de experimentele sonore ale ansamblului de intrumente de suflat Improvisat, show-ul Karpov not Kasparov si de ritmurile celor de la Casetofoane si Younkarls.

Noul numar Formaje iti propune o calatorie prin mentalul colectiv romanesc, vazut prin filtrul unor artisti care contribuie, inevitabil, la transformarea lui. Pe film, PVC, panza, vagoane, hartie sau pereti, in linii sau litere. De la poezie la street art si grafica, de la pictura la fotografie sau film, operele opresc timpul pentru a expune trairi, personale sau observate, care ne contureaza identitatea intr-un moment specific.

Regizorul Paul Negoescu povesteste, intr-o discutie relaxata, despre confuzie, globalizare si ifluenta lor asupra generatiei sale, criticul Erwin Kessler aduce aminte despre importanta documentarii prezentului in intelegerea lui, iar Silent Strike vorbeste despre pozitionarea sa pe scena electro la noi si de afara.

Pentru realizarea Formaje #4 au contribuit: Andrei Becheru, Radu Belcin, Allan Dalla, Irina Florea, Alain Gavrilutiu, Anai Greog, 438 Hall, Alexandru Iatan, Kero, Erwin Kessler, Alexandra Maftei, Andra Matzal, George Mocanu, Dorotea Momir, Paul Negoescu, Alina Negoita, Adrian Oprea, Marian Pislaru, Codrin Platon, Ovidiu Platon, Mircea Popescu, Alina Rizescu, Silent Strike, Mihnea Simiras, Cezar Somitca, Bogdan Stefanescu, Vlad Ioan Tausance, Cristiana Tautu, Roman Tolici s.a.

Formaje Artfiles este un manifest bilingv (romana/engleza) de 160 de pagini pentru arta contemporana romaneasca, veridica si nealterata. Proiectul aduce in antentia publicului o serie de lucrari care pun in lumina, imagistic sau conceptual, manifestari ale culturii, subculturilor sau contra-culturilor. Exprimarea libera, originalitatea, diversitatea instrumentelor si incurajarea initiativei artistice sunt numai o parte din principiile urmarite in selectarea artistilor ce vor contribui la indexarea fisierelor de arta Formaje. De asemenea, revista doreste sa combata prejudecata conform careia arta este produsa de grupuri elististe si consumata tot de catre acestea.

Facebook event

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *