LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Premiera A Hijacking / Deturnarea, un film despre piraţi adevăraţi în secolul XXI

de veiozaarte  |  25 iulie, 2013  |  0 comentarii

Pe 26 iulie intră în cinematografe drama psihologică A Hijacking / Deturnarea, povestea unui echipaj de vas danez răpit de piraţii somalezi în largul Oceanului Indian.

Regia şi scenariul sunt semnate de Tobias Lindholm, cunoscutul scenarist de la The Hunt / Vânătoarea (2012) şi Submarino (2010). Personajele principale sunt interpretate de Pilou Asbæk (din serialul tv Familia Borgia) şi Søren Malling (A Royal Affair).

A Hijacking / Deturnarea este distribuit de Independenţa Film şi va avea avanpremiera joi, pe 25 iulie, la NCCR (Muzeul Ţăranului Român), proiecţie în aer liber.

afis-hikackung610A Hijacking / Deturnarea – Filmat sub pază armată în Oceanul Indian, în preajma piraţilor reali, pe un vas fost deturnat, cu echipaj fost capturat şi sub supervizarea unui CEO autentic de la o companie daneză de shipping .

Drama psihologică A Hijacking / Deturnarea (regia Tobias Lindholm) spune povestea unui cargobot sub pavilion danez capturat de piraţii somalezi în largul Oceanului Indian, în zilele noastre. Atacatorii cer o sumă imposibilă drept răscumpărare, aşa că CEO-ul companiei de shipping şi proprietarul navei trebuie să negocieze prin telefon pentru viaţa echipajului timp de patru luni de zile.

Mai mult decât că este inspirat din fapte reale care se petrec chiar şi acum, în secolul XXI, filmările pentru A Hijacking au avut loc pe MV Rozen, un vas fost deturnat la un moment dat de către piraţii somalezi. Producătorii lungmetrajului au fost asistaţi de Per Gullestrup, un CEO real al unei companii daneze de shipping, protagonistul unei negocieri de acelaşi fel, în anii 2007-2008.

“A Hijacking / Deturnarea” este adus în România de Independenţa Film, casa de distribuție care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase. Independența Film a distribuit pelicule ca “Amour”, “The Hunt”, “Los Amantes Pasajeros”, “Trainspotting”, ”Amélie”, ”Melancholia”, ”Todo sobre mi adre”, ”In The Mood for Love”, ”Vicky Cristina Barcelona”, ”Dogville”, ”Polițist, adjectiv” etc.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *