LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Krilija – expozitie personala Adrian Iurco la ART HUB

de veiozaarte  |  11 septembrie, 2013  |  0 comentarii

Joi, 12 septembrie 2013, va invitam la ART HUB de la ora 19.00 la vernisajul expozitiei de pictura si desen Krilija semnata de artistul Adrian Iurco. Expozitia dureaza pana pe 9 Octombrie 2013 si poate fi vizitata de luni pana vineri in intervalul 12.00- 16.00 sau cu programare telefonica/via email.

afis-Adrian-Iurco-ART-HUB-web

Expozitia este curatoriata de Nona Serbanescu si deschide sezonul de toamna la ART HUB. Pentru mai multe detalii puteti accesa arthub.ro sau pagina de Facebook a evenimentului.

Pasiunea pentru pictura in fresca l-a purtat pe Adrian Iurco, originar din Tulcea, de la muntele Athos pana in Moscova si Londra unde a invatat, a expus si a sustinut cursuri. Lucrarile sale au aparut in expozitii de grup in Marea Britanie (Sacred Space Gallery din Londra) si Statele Unite (Judson Gallery din Los Angeles). In tara natala, Adrian a expus in Bucuresti ultimele sale proiecte ’’Pata Umana’’, expozitie personala la Carol 53 si ‘’Chipuri si stari’’ la  Palatul Parlamentului.

Krilija este un proiect de suflet al artistului, izvorat din nevoia de a lua atitudine fata de conflictul sirian si, in general, fata de orice confruntare armata in care apar victime umane:

Da, sunt nori si aripi, iar jos razboaie, oameni deportati, copii si vieti sacrificate in numele dreptatii si egalitatii. Aceasta expozitie este pentru ei , dar si pentru cei ce privesc acest spectacol macabru din spatele ecranului, stand comod in fotoliu cu o bere rece dupa o zi istovitoare la un birou sau dupa o tejghea, privind acele tragedii ca pe inca un film neo-realist, plin de ‘’surprize’’ frumos si strategic  prezentate de mass-media. […]

Pentru multi, razboiul poate parea un joc, dar acest joc se termina cu prima victima ce cade in ghearele mortii, poate sub ochii fratelui sau ai mamei, joc nemilos ce poate face ca multe suflete sa nu mai aiba sansa de a ridica inca o data privirea catre acesti banali nori.

Adrian Iurco, fragmente din manifestul expozitiei

Expozita reuneste lucrari de pictura in ulei de mari dimensiuni si desene in carbune si creion realizate in tehnica specific artistului, prin surprapuneri si reveniri, rezultand suprafete vibrate si pretioase. Subiectul abordat vizeaza zborul si elemente celeste.

Krilija inseamna aripa. Iar lucrarile pe care le expune Adrian Iurco sub acest titlu sunt despre zbor, vazduh, cer, nori, lumina si tot ce mai salasluieste deasupra noastra. Aceasta solutie a venit dupa idei de instalatii si proiecte interactive, dupa propuneri de implicare a publicului menite sa faca privitorii sa inteleaga dimensiunea dezastrului. Apoi, incet-incet, a decantat toate aceste idei si a ajuns la formula Krilija.

Nona Serbanescu, curator

Expozitia si evenimentul de deschidere de la ART HUB sunt organizate de Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane. Partenerii de presa ai asociatiei sunt publicatiile: Modernism.ro, VeiozaArte.ro, ArtClue.ro, Vernisaje.ro, Artindex.ro, TVCity.ro, Metropotam.ro, BeWhere.ro si 121.ro.

—————————————————————————————————————————————

Despre ART HUB:  ARTHUB, Bd-ul Marasesti nr.107 (intersectia cu Dimitrie Cantemir – zona fostului Budapesta), este noul spatiu de lucru si expunere oferit de Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane comunitatii artistice din Bucuresti. Ideea in jurul careia se construieste conceptul Art Hub este aceea de spatiu multifunctional oferit spre utilizarea unui numar mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicitatii si comunicarii. Totodata, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut in mod creativ si placut, un spatiu de intalnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activeaza in domenii artistice sau conexe.

Despre APAC: Principalulele obiective ale Asociatiei pentru Promovarea Artelor Contemporane sunt acelea de a susţine artiştii contemporani romani, si in special pe cei tineri, atat in demersurile lor de creatie/productie si expunere catre public dupa cum si familiarizarea publicului larg cu fenomenul cultural contemporan artistic.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *