LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

CREATIVITY BLUEPRINTS 5 da startul la inscrieri

de veiozaarte  |  3 mai, 2013  |  0 comentarii

Creativity Blueprints 5, singura școală gratuită de creație în publicitate pentru studenții din România, va avea loc între 15 și 24 mai, la Alchemia. Tinerii cu skilluri de Art Director sau Copywriter pot aplica până pe 10 mai pe www.creativityblueprints.ro.

Afis_Casti_CB5610

Cea de-a 5-a ediție își propune să înveţe 20 de participanți cum să îmbine creativitatea cu eficienţa în publicitate. Timp de 10 zile, studenți pasionați de desen/grafică sau de scriere creativă vor participa la workshopuri, traininguri, studii de caz şi dezbateri ţinute de profesionişti din publicitatea românească.

Tinerii selectaţi, studenţi cu un mindset alternativ, vor avea parte de antrenamente intensive care le vor disciplina gândirea şi creativitatea. Vor trece prin sesiuni de brainstorming, storytelling şi traininguri de copywriting, grafică şi branding. După dezbateri despre freelancing, printuri, spoturi, campanii neconvenţionale, digitale sau integrate, studenţii vor cunoaşte publicitatea la ea acasă, petrecând câteva ore într-unele din cele mai mari agenţii din ţară.

Vor rezolva o serie de briefuri şi vor participa la un pitch final, în urma căruia pot câştiga, printre altele, internshipuri direct în agenţii. Îşi vor antrena gândirea creativă alături de specialişti ai industriei, printre care: Sorin Psatta, Marc Borţun, Mihnea Gheorghiu, Ştefan şi Adriana Liuţe, Silviu Pădurariu, Vasile Alboiu, John Riley, Dana Pascu, Vlad Mihai (Cutărică).

Conceptul acestei ediţii îşi propune să dezbată creativitatea în publicitate dintr-o perspectivă realistă. ”Ideile bune sunt cele eficiente” a plecat de la insightul că tinerii se pierd în creativitate şi uită să fie relevanţi. „Creativitate pe câmpii întâlnim la tot pasul în industria publicitară, iar juniorii sunt primii consumaţi de acrobaţii artistice irelevante. Este crucial ca tinerii să-şi educe gândirea şi să înţeleagă că a fi doar creativ, fără o cauză, poate merge o dată, dar nu de fiecare dată” spune Maria Dumitriu, Project Manager. „Publicitatea bună după eficienţă se cunoaşte. Ştim cu toţii, e vorbă veche. Când un spot îşi pierde relevanţa în faţa creativităţii, rămâne definit de un caracter pur estetic. Or publicitatea nu e decorativă” adaugă Bela Rinderu, Project Manager.

Sunt puse la bătaie două obiecte realizate de departamentul de Crafts al comunităţii Advice. Scaunul Caracatiţă cu Dungi şi Bicicleta cu Roţi Pătrate sunt forma fizică a utilităţii pierdute în creativitate. Ele sunt expuse în Club Control şi Panic până pe 15 mai, iar admiratorii le pot câştiga printr-un concurs simplu pe pagina de facebook Advice.

Afis_Scaun_CB5610

Afis_Bicicleta_CB5-610Advice este ONG-ul tinerilor creativi care îşi propune să ofere studenţilor mijloacele şi contextul necesare pentru a deveni următoarea generaţie de profesioniști din industria creativă. Suntem o echipă tânără și entuziastă, pasionată de comunicare şi creativitate, mereu în căutare de idei noi şi revoluţionare pentru a le deschide studenţilor drumul către viitorul lor profesional.

De mai bine de 10 ani organizăm evenimente dedicate studenţilor care aspiră la un  job în industria creativă: de la şcoli gratuite de publicitate, strategie și creativitate – Teach Me, Think Strategy, Creativity Blueprints – la conferinţe deschise unui număr mare de participanţi -AdRev – sau concursuri de grafică – imPrint. De asemenea, Advice este organizaţia care a adus în mediul studenţesc prima revistă distribuită gratuit şi dedicată exclusiv industriei creative – advertise.in.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *