LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Show Delivery @ Centrul de Arta Comunitara Varsta 4

de veiozaarte  |  18 iulie, 2011  |  0 comentarii

Marti, 19 iulie 2011, ora 16.00.
Caminul „Amalia si Sef Rabin dr. Moses Rosen”
Str. Jimbolia nr. 105, Bucurestii Noi, Bucuresti

Daca ai avea sansa sa creezi un spectacol pentru doi dansatori, ce i-ai pune sa faca?
După două săptămâni de cercetare a dorinţelor şi ideilor rezidenţilor căminului vis-à-vis de un spectacol de dans, Krassen Krastev şi Paul Dunca, coregrafi, prezintă acest show unic.

Concept: Marius Armasu, Eva Lendvay, Pompiliu Sterian
Coregrafie: Iudith Ardeleanu, Margareta Eschenazy, Lidia Fonea, Virginia Mihaescu
Costume: Iudith Ardeleanu, Tina Grimberg, Eva Lendvay, Udel Nedelcu
Muzică aleasă de: Lidia Fonea, Adelina Klarfeld, Mariette Leonte, Bertha Liebovich, Lazar Grumberg, Mara Nahmanovici, Sorin Steinberg, Eva Szemler
Cu: Paul Dunca & Krassen Krastev
Fotografie: Medicine Madison

Krassen Krastev este al doilea artist in rezidenta la Centrul de Arta Comunitara Varsta4. Nascut in Bulgaria in 1973, a absolvit Scoala Nationala de Dans din Sofia. Dupa fondarea primei companii de dans contemporan din Bulgaria, “Amarante Dance Studio”, in 1993, Krassen Krastev isi continua studiile la Rudra – Bejart, in Lausanne. In 1996, devine membru al companiei de dans Linga, ca dansator si asistent.
In 2002, Krassen Krastev prezintă solo-ul “Leaning Points” la Festival de la Cité si la Festivalul International de Dans din Lausanne. In 2003, 2004 si 2005 creeaza pentru Festivalul Les printemps de Sévelin “Hanging Possibilities”, “The Invisible Somehow Someone” si “Shift_une pièce pas terminée” , lucrări prezentate la Platforma de Dans Balcanic in Skopje si la Red House, Sofia. In 2004, Krassen Krastev este bursier DanceWeb si lucreaza cu Alain Buffard, la piesa “Mauvais genre” la Festivalul ImPuls Tanz. În 2005 incepe colaborarea lui Krastev cu Brice Leroux/Continuum vzw (Brussels), mai intai ca dansator, apoi si ca asistent artistic pentru “Quantum”- cvintet si “Solo # 2-Frequencies”, lucrari create pentru KunstenFestival des Arts (Brussels) si Théâtre de la Ville (Paris).
Ultima creatie a lui Krassen Krastev este solo-ul “Are You Lonesome Tonight?”, prezentat in 2011 la Festivalul Les printemps de Sévelin, in Lausanne, la Volksroom în Brussels, la Platforma de Dans Balcanic, in Ljubljana si la Red House, Sofia.
http://www.krassenkrastev.ch/

Centrul de Arta Comunitara Varsta4 este un spatiu pilot de promovare a artei comunitare cu persoane institutionalizate, care isi propune sa schimbe felul in care sunt receptate institutiile similare in Romania.

Centrul de Arta Comunitara Varsta4 vine in continuarea proiectului cu acelasi nume, dezvoltat de comunitatea caminului Moses Rosen impreuna cu echipa tangaProject, din august 2009. Toti artistii implicati in proiect lucreaza pe baza de voluntariat.

Coordonatori Varsta4: Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Katia Pascariu, David Schwartz

Parteneri: Caminul „Amalia si Sef Rabin dr. Moses Rosen”, DASM-FCER
Parteneri media: ArtAct Magazin, Dilema Veche, Modernism.ro, Veioza Arte

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *