LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Banda desenata in presa

de veiozaarte  |  4 iulie, 2011  |  0 comentarii

Banda desenată în presă este tema celei de-a doua expoziții din Galeria Muzeului Benzii Desenate. Vernisajul va avea loc joi, 7 iulie 2011, de la ora 19.00, la etajul 4 al Muzeului Naţional de Artă Contemporană și va fi urmat de o dezbatere. Tema ilustrată de exponate va fi întoarsă pe toate fețele de artişti din breaslă, printre care Vali IvanMatei Branea și echipa Kamikaze.

Banda desenată s-a născut în paginile ziarelor la începutul secolului 20. Primul personaj notabil a fost The Yellow Kid, care popula paginile ziarului The New York Journal. De atunci, banda desenată s-a diversificat, dar continuă să apară şi în mediul în care îşi are originea. ExpoziţiaBanda desenată în presă prezintă câţiva autori contemporani care s-au făcut cunoscuţi apărând constant în presă: Lucian Amarii-Jup de la Iaşi, care a publicat începând cu anii nouăzeci poate mii de planşe în ziarele locale, Vali Ivan care, de la venirea lui la Jurnalul Naţional, a publicat foarte multe benzi desenate cu subiecte şi stiluri foarte diferite, de la teme politice până la teme istorice sau umoristice. Alături de ei, expun tinerii Cristian PrandeaFilip Ilie şi eM, membri ai echipei Kamikaze, autori prolifici de stripuri politice. Expozanţii, organizatorii şi invitaţii vor discuta, la vernisaj, despre rolul şi locul acestei arte în presa romanească.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 10 august 2011.

Muzeul Benzii Desenate este un proiect pilot derulat de Institutul Cultural Român și Muzeul Național de Artă Contemporană cu sprijinulclusterului EUNIC în România, al Centrului Belgian de Bandă Desenată şi în parteneriat cu Asociaţia Bedefililor din România, în perioada16 iunie – 16 octombrie 2011. Detalii: www.icr.ro/muzeul_bdwww.muzeulbd.ro

 

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *