LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

ControlN organizeaza First Season-atelier de scenaristica TV

de veiozaarte  |  17 mai, 2012  |  0 comentarii

Pentru cei cărora le plac la nebunie serialele şi se uită nopţi întregi la House, Lost, 24, Prison Break, Homeland sau În derivă şi şi-ar dori să afle mai multe şi să aprofundeze modul în care se scrie un serial şi chiar să ajungă să scrie unul la rândul lor, Asociaţia Culturală Control N a pregătit un atelier dedicat scenaristicii de televiziune – First Season.

Prima sesiune de cursuri First Season se va desfăşura în perioada 14 iunie – 2 august 2012, având-o ca trainer pe scenarista Ana Agopian.

La First Season se află de ce serialele reușesc să te țină în fața televizorului ore întregi. De ce, atunci când se termină un episod, vrei să îl vezi pe următorul. Se va afla, pas cu pas, cum se construiește un serial de televiziune. Dar și termenii folosiți pentru a scrie unul: character arch, story arch, sinopsis, outline, turning point, spec, biblie, etc. Timp de 8 săptămâni participanţii vor lucra la propria idee pentru un serial de televiziune. Până la finalul atelierului, ei vor putea pune bazele primului sezon al propriului serial TV.

Genul analizat va fi TV Drama (50 minute), dar cursul va atinge, pe scurt, și alte genuri (sitcom, film de televiziune, miniserie, reality show, etc.)

Atelierul este conceput atât pentru începători în domeniul scenaristicii, cât și pentru cei care au studiat sau au lucrat în domeniu. First Season se va axa pe analizarea elementelor specifice creării serialelor de televiziune, dar va introduce participanților și elementele de bază în scrierea unui scenariu.

Timp de 8 săptămâni participanții vor analiza în principal un sezon al unui serial cunoscut, vor scrie spec-uri de televiziune și vor lucra la propriul serial TV. Atelierul este interactiv și se bazează pe proiecții (exemplificări din seriale cunoscute),discuții și teorie. O parte importantă a cursului o reprezintă lucrul individual al participanților. După fiecare curs ei vor primi teme aplicate pe teoria discutată. Până la următoarea întâlnire, ei vor fi îndrumați online de trainerul cursului.

Ana Agopian este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”(UNATC), secția comunicare audio-vizuală (scenaristică și critică de film) și a European College of Liberal Arts (ECLA), Berlin. În 2010, a absolvit un master în scenaristică la UNATC.

Ana a semnat, alături de Oana Răsuceanu și Iulia Rugină, mai multe scenarii de scurt și mediu metraj (Bună Cristina! Pa Cristina!, Tabasco și Captivi de Crăciun) prezentate și premiate la numeroase festivaluri naționale și internaționale, și lung metrajul Breaking News, participant la workshopurile de dezvoltare Sources 2, Graz 2008, Nipkow Programm, Berlin 2008 și Scripteast (Polonia, 2009).

Ana a colaborat ca scenarist cu trustul Media Pro Pictures (incepând cu 2006) și postul de televiziune HBO (2011). A lucrat la dezvoltarea a cinci seriale și trei filme de televiziune. Printre serialele semnate de ea se numără: Cu un pas înainte și Om bogat, om sărac.

Din 2009 Ana este asistent universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, unde predă scenaristică în cadrul facultății de film.

First Season se desfăşoară în perioada 14 iunie – 2 august 2012, având o sedinţă de curs pe săptămână, de două ore, timp de 8 săptămâni. Numărul maxim de participanți la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 1000 Ron, respectiv 800 Ron (pentru elevi și studenți).

Cei interesați se pot înscrie la adresa info@nullcontroln.ropână la data de 11 iunie. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii despre First Season  pe site-ul www.controln.ro, pe e-mail la adresa info@nullcontroln.ro

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *