LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
Vă așteptăm weekendul acesta, pe 2, 3 și 4 martie și săptămâna viitoare, pe 9 și 10, de la ora 19:00, la cel mai nou spectacol regizat de Bogdan Georgecu: LALELE, LALELE – un proiect de artă activă realizat împreună cu 11 performeri LGBTQIA+, care își asumă deschis apartenența la comunitatea LGBTQIA+: Un queer feminist din spectrul feminin, un bărbat trans hetero-sapio-romantic și pansexual, un homosexual fericit, o lesbiano-pancurioasă feminist-marxistă, un androgin pansexual de gen fluid, un heterosexual pasiv, un vagabond homolău vesel uneori, un bihomo ludens, un desfundător de minți, o omnisexuală cu aspirații poliamoroase, o femeie trans în viață.
România se pregătește pentru un referendum de modificare a Constituției prin care drepturile minorităților de gen și sexuale să fie restricționate. Comunitatea LGBTQIA+ nu are nevoie să fie tolerată. Avem nevoie de respect și recunoașterea egalității în drepturi și responsabilități. Membrii comunității LGBTQIA+ ar trebui să fie cetățeni cu drepturi egale, însă atitudinea discriminatorie va ajunge politică de stat prin legiferarea urii și excluderii. Pe cale de consecință, angajați și reprezentanți ai diferitelor autorități publice – de la poliție, la spital și școală – vor primi legitimarea de a discrimina și a trata diferențiat aceste persoane, fiind chiar încurajați de la cel mai înalt nivel să marginalizeze persoanele LGBTQIA+. În fapt, persoanelor LGBTQIA+ li se va lua statutul de cetățeni. Lalele Lalele este un atelier de dezvoltare a solidarității cu o comunitate minoritară, vulnerabilă și foarte puternică.
Cu – Patrick Brăila, Ioana Chițu, Paula Dunker, Marian Enache, Bogdan Georgescu, Ștefan Huluba, Ada Mușat, Adrian Newell Păun, Raj, Soleială, Alexa Valianatos.
Scenografie – Irina Gâdiuță/ Video – Andrei Ioniță / Sunet – Sever Andrei.
Un proiect coordonat de Bogdan Georgescu.
Proiect realizat de O2G în parteneriat cu Macaz Teatru Coop., Veioza Arte, MozaiQ, Accept.
Intrarea liberă la toate reprezentațile, în limita locurilor disponibile.
Rezervări prin e-mail la macazcoop@nullgmail.com și prin telefon la 0728 072 362 (Katia Pascariu)
Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Lasă un răspuns