LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Prezentari informale despre dans urmate de o sesiune de feedback cu publicul @WASP

de veiozaarte  |  18 iunie, 2013  |  0 comentarii

Joi, 20 iunie, ora 19:00
WASP – Working Art Space and Production
Str. Ion Minulescu, nr. 67-93, Fabrica Flaros, corp E, etaj 2
Intrarea libera
Jardin-d.Europe610
„M” / Victor Fung 

Inspirat din romanul „Strainul”, de Albert Camus, „M” este un solo ce imbina textul si miscarea pentru a crea un performance ce exploreaza notiunea de instrainare.

Lucrarea nu urmeaza naratiunea lineara a textului original, mai degraba imbina dinamismul fizic cu subtilitatile gesturilor pentru a evidentia un personaj care nu se supune normelor societatii. Lucrarea nu isi propune sa urmeze o naratiune lineara care spune o poveste, ci mai degraba o naratiune in care personajul se descopera si (ni) se arata.

Prin urmare, procesul de creatie pune accentul pe constructia unui personaj prin text, miscare si modul in care aceste elemente se pot influenta reciproc in cadrul procesului de lucru. Scopul acestei rezidente este de a explora un personaj ce nu se construieste doar prin miscari de dans, ci si prin miscare si dans.

Victor Fung
a studiat la Hong Kong Academy for Performing Arts (HKAPA), Universitatea din California, Santa Barbara (UCSB) și, recent, a finalizat studiile postuniversitare de coregrafie la London Contemporary Dance School.

Cele mai recente aparitii includ: “Aida”, la Royal Albert Hall, “These Association”, de Tino Seghal, la Tate Modern, precum si o productie Hollywood, “47 Ronin”, cu Keanu Reeves in rolul principal.
Lucrarea sa “Not Enough (Beyond Reason)” a fost una dintre cele trei creatii nominalizate la categoria „Outstanding Independent Dance” in cadrul Hong Kong Dance Awards 2012.

De asemenea, Victor a fost selectat in cea mai recenta editie a SPAZIO, retea europeana pentru productie de dans, beneficiind alaturi de alti cinci coregrafi de rezidente in diferite orase din Europa, precum: Amsterdam, Bassano Del Grappa, Poznan si Zagreb. Performer si coregraf, Victor este, de asemenea, profesor in cadrul programului Classes & Courses, la The Place (Londra).

„Jurnal” (titlu in lucru) / Casandra Stelea

„Jurnal” reprezinta o colectie de investigatii solo autobiografice care analizeaza dezvoltarea artistica personala, personalitatea si identitatea. Cu ajutorul gesturilor, miscarii si media, lucrarea va fi o calatorie intrinseca a momentelor personale considerate provocatoare si foarte intime.

De origine romana, Casandra si-a incheiat studiile de licenta in coregrafie la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti. Are o experienta de peste zece ani in dans (Latin American si Ballroom), reusind sa se plaseze in competitii nationale in top zece. De asemenea, a fost coregraf in cadrul emisiunii „Dansez pentru tine” (sezonul sase).

In 2011, Casandra a obtinut o bursa in Anglia, pentru studii de masterat in performance, la Universitatea din Chichester. Din acelasi an este membra a colectivului Surey Dance. In ianuarie 2013, Casandra a prezentat prima sa lucrare „Other’s moments” in cadrul celei mai mari platforme de dans din Anglia, Resolution!, in Londra, la The Place.

„Atlantic” / Juli Reinartz 

„Atlantic” este versiunea solo a proiectului „Really Good Music“, ce are la baza o cercetare asupra implicatiilor sociale ale sunetului. Cercetarea teoretica pentru „Atlantic” a
durat un an si s-a desfasurat in cadrul rezidentei pe care am avut-o la Royal Institute of Art din Stockholm si in care am fost interesata de modul in care ascultam muzica astazi, in contextul in care tehnologia devine omniprezenta in vietile noastre. Am pus in discutie atat felul in care muzica ofera un spatiu mai divers pentru spectator, in comparatie cu spatiul oferit de teatru sau de dans, precum si implicatiile culturale si sociale ale muzicii. (Juli Reinartz)

Lucrarea porneste de la aceste teme pentru a stabili, coregrafic, niste situatii in care sa putem asculta si percepe muzica impreuna, intr-un spatiu comun, introducand totodata o muzica mai putin cunoscuta in Europa Centrala si care, prin urmare, inca nu a fost incadrata intr-o cultura a “fanilor”.

Juli Reinartz detine un masterat in coregrafie la University for Dance and Circus (DOCH). In timpul si dupa terminarea studiilor, a fost implicata in proiecte alaturi de Xavier LeRoy, Jan Ritsema, Verena Billinger / Sebastian Schulz, Kerstin Schroth si Ingri Midgard Fiksdal.

Lucrarile ei au fost prezentate la Tanztage Berlin, 104 – Paris, Tanzhaus NRW, Kiasma Helsinki si MDT Stockholm. Ultima ei productie, “pressure and velocity”, a avut premiera la MDT, in septembrie 2012 si a fost invitata sa se alature proiectului “Library” din Islanda si la Uferstudios Berlin.

Concept / Performance: Juli Reinartz
Outside Eye: Emma Kim Hagdahl

Prezentarile informale fac parte din proiectul european Jardin d’Europe, dedicat crearii unei infrastructuri europene care sa sustina profesionalizarea dansatorilor, coregrafilor, coordonatorilor si criticilor de dans emergenti.

Organizator: Asociatia 4Culture
Parteneri: WASP – Working Art Space and Production
In cadrul proiectului Jardin d’Europe, cu sprijinul Programului Cultura al Uniunii Europene
Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *