LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Festivalul International de Film PELICAM editia a II-a aduce filme in premiera nationala si invitati straini

de veiozaarte  |  30 mai, 2013  |  0 comentarii

  • KEITH PARTRIDGE, in prezent director de imagine pentru BBC, multi premiat pentru filmari in conditii extreme este invitatul special al celei de-a doua editii PELICAM IFF
  • 12 filme de lungmetraj in premiera nationala  – documentare, fictiune si animatie – din tari precum Germania, Franta, Norvegia, Danemarca, Polonia, Canada, 3 lungmetraje filmate in Romania si o sectiune speciala de scurtmetraje pot fi vizionate intre 14-16 iunie in Tulcea.
  • Concertele in aer liber cu ROBIN and THE BACKSTABBERS si SUIE PAPARUDE, proiectiile de film in aer liber, workshopurile de specialitate, dezbaterile cu invitati internationali si vernisajul de fotografie sunt evenimentele principale ale celor 3 zile din orasul de la malul Dunarii.

Pelicam-IFF-editia-2-610

Pelicam International Film Festival, editia a II-a debuteaza anul acesta pe 14 iunie, in Tulcea cu un program artistic complex, fiind singurul festival de film din Romania avand ca tema principala mediul inconjurator si oamenii.

Timp de 3 zile, in Piata Civica si in Centrul Cultural Jean Bart vor avea loc proiectii in aer liber si videoproiectii in premiera nationala a 15 filme de lungmetraj din tari precum Germania, Franta, Norvegia, Danemarca, Polonia, Elvetia, Canada si Anglia, filme premiate la alte festivaluri de renume si realizate de regizori celebri a caror cariera a fost premiata in cadrul festivalului international de film de la Berlin, Cannes sau chiar la Oscar. Printre numele sonore din cadrul PIFF 2013 se numara filmul norvegian din deschidere “North of the sun” in regia lui Inge Wegge urmat de concertul celor de la Robin and The Backstabbers  vineri  14 iunie si filmul “La soif du monde” in regia celebrului fotograf Yann-Arthus Bertrand, cunoscut la nivel mondial pentru cartea sa: “Pamantul de pe cer” si filmul sau “Home”.  Pelicam aduce si ultimul film al celebrului regizor german Fatih Akin, documentarul “Polluting paradise” prezentat la Cannes in 2012. In data de 16 iunie in Piata Civica va avea loc ceremonia de inchidere si decernarea premiilor celei de-a doua editii a festivalului de film Pelicam urmate de concertul celor de la Suie Paparude.

Incluse intr-o proiectie speciala atat in Piata Civica cat si in Centrul Cultural Jean Bart sunt filmele care se vor proiecta in prezenta echipei aflate in Romania si anume: “ More Than Honey”, in regia lui Markus Imhoff, castigator al Ursului de Argint la Berlin IFF si nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain pentru celebra opera The Boat is Full, filmul “Rosia Montana a town on the brink” proiectat in prezenta regizorului de origine germana Fabian Daub, interesat de subiectul regiunii Rosia Montana aflat in dezbateri internationale, si filmul “Tous Cobayes” in regia lui Jean Paul Jaud cunoscut pentru celebrul documentar, „Nos enfants nous accuseront”.

Pelicam IFF 2013 aduce si o sectiune de scurtmetraje si trei filme incluse special in program pentru publicul tanar din Tulcea cat si proiectia filmului “Botiza”, avand ca tema principala viata oamenilor din satul maramuresean Botiza si activitatea lor, poveste prezentata la nivel mondial de catre regizorul Frédéric Gonseth.

Pe langa proiectiile de film si concertele in aer liber, a doua editie a festivalului international de film Pelicam include si o serie de dezbateri cu invitati speciali si workshopuri sustinute de profesionisti precum si vernisaj de fotografie cu lucrarile lui Sorin Onisor, expuse in cladirea muzeu a orasului Tulcea, Casa Avramide.

Keith Partridge, care in prezent lucreaza pentru postul international de televiziune BBC, premiat pentru peste 60 de productii de cinema si televiziune filmate in conditii extreme va sustine pentru prima oara in Romania un workshop in data de 15 iunie, in cadrul celei de-a doua editii a festivalului de film Pelicam. Tot o ocazie unica pentru amatorii de film documentar si de noile tehnologii o reprezinta si workshopul sustinut de Stephane Siohan, realizatorul webdocumentarului Go!Ukraine care va prezenta publicului metoda realizarii a unui documentar interactiv cu un impact puternic in mediul online.

Festivalul International de film Pelicam ofera ocazia publicului din Romania sa descopere activitatiile oamenilor din alte tari, abordarea lor fata de mediul inconjurator, respectul si pretuirea pentru natura in general. De ce ar trebui sa valorificam, sa protejam si sa dezvoltam mediul in care traim este foarte bine surprins si prezentat prin cea de-a 7-a arta, cinematografia, reprezentata prin filmele si activitatile conexe din cadrul celei de-a doua editii Pelicam IFF. Intrarea la toate evenimentele Pelicam IFF 2013 este gratuita.

Festivalul international de film Pelicam este un eveniment organizat de Asociatia Culturala Les Herbes Folles si incepand cu 2013, Pelicam face parte din Green Film Network, reteaua internationala a festivalurilor de film de mediu.

Sponsorul principal al evenimentului: APA NOVA Bucuresti, o companie VEOLIA. Sponsor PIFF 2013: BRD Societe Generale, Renault.

PIFF 2013 este organizat cu spirjinul Primariei Municipiului Tulcea si al Centrului Cultural Jean Bart Tulcea si in parteneriat cu Organisation Internationale de la Francophonie –OIF, Ambasada Elvetiei in Romania, Institutul Goethe, Institutul Polonez Bucuresti, Consiliul Judetean Tulcea, Institutul de cercetari Eco-Muzeale Tulcea,  Ecocert Romania, Cinelabs Romania, Asociatia Ateliere Fara Frontiere, Independenta Film, Clorofilm, Asociatia Vira si Asociatia Green Renaissance Africa de Sud.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *