LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

One World Romania, ediția 8 - 16-22 martie

de veiozaarte  |  3 martie, 2015  |  0 comentarii

Festivalul internațional de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania ajunge anul acesta la cea de-a opta ediție, care va avea loc la București în perioada 16-22 martie. Festivalul One World Romania este organizat de Asociația One World Romania alături de Centrul Ceh București și se bucură de susținerea Programului Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung.

            În 2015 motto-ul festivalului este „kino-maidan” – locul de unde pleacă privirile documentariștilor și către care se întorc filmele lor – la București, ca și la Sao Paulo sau la Kiev. Aruncăm o privire asupra maidanelor de pe 5 continente și îi așteptăm pe bucureșteni la proiecții și evenimente conexe să discutăm împreună despre câteva dintre cele mai presante probleme ale societății în care trăim.

OWR8_2015-850

            Ca și până acum, filmele vor fi împărțite în mai multe secțiuni tematice, printre care se numără: o secțiune despre ”golanii” care revendică democrația tocmai acolo unde pare să își fi pierdut busola, una despre capitalismul sălbatic instalat în fostele țări comuniste, o secțiune dedicată trecerii delicate de la adolescență la maturitate, etc. Spectatorii vor avea ocazia să vadă documentare nominalizate la premiile Oscar 2015, documentare românești noi și filme dintre cele mai surprinzătoare ca tratare și temă.

            Pentru a ilustra cea de-a opta ediție a festivalului One World Romania ne-au fost alături coregraful Paul Duncă și Centrul Național al Dansului. Afișul festivalului este realizat de Ana Blidaru.

Proiecțiile din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și Muzeul Țăranului Român. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 16 martie la Cinema Pro. Biletele vor fi puse în vânzare pe site-ul Eventbook.ro, dar până atunci, primii 50 de fani One World Romania pot achiziționa de aici abonamente la un preț special: http://bit.ly/1uSjxVO.

            Rămâneți conectați la „kino-maidan” pentru a afla cele mai noi știri despre singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din România! Revenim cu vești în curând!

One World Romania, ediția 8

ONLINE: http://www.oneworld.ro | http://www.facebook.com/one.world.romania

ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania & Centrul Ceh Bucuresti

PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung

CU SPRIJINUL: Centrul National al Cinematografiei

SUSTINUT DE: Uniunea Cineastilor din Romania, Fundatia ERSTE, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, UNDP Romania, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii

PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe in Romania, Institutul Francez din Romania, Fundatia Ratiu din Marea Britanie, Muzeul National al Taranului Roman, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Finlandei in Romania, Ambasada Elvetiei in Romania, Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti, Apa Nova Bucuresti, Abis, DocuMentor, Centrul National al Dansului – Bucuresti, ActiveWatch

BILETE PRIN: Eventbook

RESTAURANT & MORE: Journey

APA FESTIVALULUI: Aqua Carpatica

VINUL FESTIVALULUI: Domeniile Samburesti

BEREA FESTIVALULUI: Staropramen

PARTENERI MEDIA: TVR 2, Digi24 Radio România Cultural, Revista 22, Șapte Seri, Igloo, Hotnews.ro/Smilemedia, Think Outside the Box, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro, Veioza Arte, Aarc.ro, Fundatia Calea Victoriei

PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro

PARTENER DE MONITORIZARE: ZeList Monitor

PARTENER PERFORMANCE MARKETING: 2Parale

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *