LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Vacanta lui MR Urban la Mare - street art, dialog si spatiu public

de veiozaarte  |  13 iulie, 2012  |  0 comentarii

O nouă serie de aventuri ale lui MR Urban (personaj-simbol al citadinului vremurilor noastre), de data aceasta ca turist la mare, sunt descrise vizual de către artiştii I love Bucharest în aceste săptămâni, prin proiectul „Aventurile lui MR Urban la Mare”. Ei lucreaza zilnic la realizarea unei intervenţii artistice în zona Plaja Tataia din Constanţa, o manifestare a artei contemporane în relaţie cu spaţiul public şi comunitatea urbană. 

Proiectul reprezintă pe de o parte o remodelare vizuală a unui spaţiu de la Marea Neagra, iar pe de altă parte se constituie într-un suport pentru un dialog necesar şi inedit între turişti şi locuitori, în care artiştii provoacă părţile, ilustrând situaţii şi elemente ale unei coabitări specifice.

Intervenţia artistică este realizată pe o suprafaţă de peste 300 mp, în zona de coastă a Constanţei – oraşul vacanţelor la mare. Zidul din zona plajei Tataia devine astfel pânza urbană a unei serii de scene realist-comice, scene ale unei confruntări comportamentale anuale între turişti şi comunitatea locală, transpuse în ilustraţii de tip BD şi pictate în perioada 2-21 iulie de către artiştii echipei I Love Bucharest împreună cu voluntari (elevi, studenţi, artişti, locuitori şi turişti), zilnic intre orele 18-23. 

Aventurile lui MR Urban la Mare completează anul acesta intervenţiile artistice realizate prin proiectele culturale Aventurile lui MR Urban şi Aventurile lui MR Urban în Cartier.

Proiectul este un apel la bună creştere, la schimbare, este reflexie realităţii citadine comune. MR Urbanerou contemporan de nonficţiune, este un simbol al orăşeanului obişnuit. El reprezint cetăţeanul din fiecare dintre noiiar aventurile sale sunt mostre ale comportamentului nostru comun. MR Urban apărut din dor de bun simţ şde bucurie, din nevoie de culoare îjur, de zâmbete pe feţele oamenilor şde respect între noi.

MR Urban este fiecare dintre noi şnoi toţla un loc, este un personaj de pamflet cu misiune importantă. Oamenii se identifică deja cu el, se recunosc în aventurile lui, în atitudinile sale (este un erou ambivalent, ca noi toţi, dealtfel, este şi bun şi rău). Consecintele sunt punerea în chestiune, îndoiala faţă de “infailibilitatea” propriului comportament şi reaşezarea în relaţiile cu ceilalţi, practicarea respectului, atenţia bunăvoitoare faţă de celălalt, redescoperirea bucuriei convieţuirii şi a fructificării unui spaţiu comun.

Aventurile lui MR Urban la Mare este un proiect participativ de artă publică organizat de Asociaţia din Pod în cadrul programului de artă publică şi comunitară I love Bucharest, cu sprijinul partenerilor: Primăria Municipiului Constanţa,Colegiul Naţional “Mircea cel Bătran”,ONG Mare Nostrum, Benjamin Moore Paints,Konica Minolta, Igloo Media, Observator Cultural, RFI Romania, Realitatea.net, Pandora’s, vox publica, Modernism, VeiozaArte,Decat o Revistă, e-reporter.ro, orasulm.eu.

Proiectul este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *