LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

ALTERNOSFERA | OMUL CU SOBOLANI | LUNA AMARA | NISTE BAIETI, impreuna la Arenele Romane

de veiozaarte  |  20 mai, 2014  |  0 comentarii

Cea de a doua editie a evenimentului „Inregistrat in Romania” va avea loc pe 30  mai 2014, la Arenele Romane. Evenimentul dedicat rockului va aduce pe aceeasi scena unele dintre  cele mai importante trupe de rock si alternativ romanesti: Alternosfera, Omul cu Sobolani, Luna Amara, Niste Baieti.

Alternosfera.-Arenele-Romane-2013,-500In ultimii ani, scena de rock din Romania este dominata de o trupa de rock din…Republica Moldova. Alternosfera au lansat in octombrie 2012 si martie 2013 doua albume, „Virgula” si „Epizodia”, parti integrante ale unui triptic conceptual al formatiei, care se va  numi chiar „Epizodia”.  Albumele au fost sustinute de turnee de promovare care au adunat peste 50.000 de spectatori. Cea mai recenta distinctie primita de catre trupa a fost Premiul Best Romanian Alternative Rock Band 2013,  premiu oferit de Metalhead.ro, cel mai important site de rock din Romania.

Luna-Amara-500Luna Amara este cea mai complexa si mai controversata aparitie muzicala a scenei rock romanesti din anii 2000 incoace. Cenzurata din cauza opiniilor politice transante, Luna Amara si-a format un public al sau, un public care vrea sa inteleaga mai mult, care vrea sa se implice mai mult. De-a  lungul timpului, trupa a aparut pe prima pagina a mai multor cotidiene nationale, datorita unor probleme de cenzura ivite la Cluj, Bacau si Alba-Iulia, dar si datorita unei interpretari pline de semnificatii politice la Stufstock Vama Veche, in direct pe postul national de televiziune.

Omul-cu-Sobolani,-500Omul cu Sobolani, una dintre cele mai longevive trupe de rock alternativ din Romania, a luat nastere in 1997 la Constanta, din initiativa lui Dan Amariei, numele trupei venind de la celebra carte omonima  a  lui  Sigmund Freud.  “Razna”, “Ne punem in cap”, “(Dez)orientat”, “Mainile sus”, “Ajutor”, “2 beri goale” sau “Inca o gluma proasta” fiind  reprezentative pentru fanii genului. Dupa 16 ani de cautari, 8 albume lansate si 27 de videoclipuri la activ, Omul cu Sobolani au lansat in 2013 un nou material discografic. “Marea Cautare” este  numele albumului lansat in toamna, un album-manifest prin care “sobolanii” reusesc sa-si scoata ascultatorii din zona de confort.

Niste-Baieti-500Niste Baieti au pus pe ritmuri de punk-rock slagarele romanesti ale anilor ’80. “Lasa-mi toamna pomii verzi”, “Deschideti poarta soarelui”, “Un copac cu flori” sunt numai cateva dintre piesele cantate in concerte.Fara muzica anilor “de aur“ a epocii comuniste, vietile noastre ar fi fost macar un pic mai amare si acesta este unul dintre motivele pentru care proiectul Niste Baieti doreste sa aduca in inimile generatiilor tinere marile hituri ale acelor vremuri si sa readuca in lumina reflectoarelor marii compozitori ai unor generatii pierdute.

Inregistrat-in-Romania-#2.-Arenele-Romane450Pentru evenimentul de la Arenele Romane, biletele se vor putea achizitiona incepand cu date de 29 aprilie pe site-urile www.myticket.ro, si www.iabilet.ro, dar si din Magazinele Diverta, Magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului, Senia, reteaua de magazine UMAN din toata tara.

Pretul biletelor este urmatorul:

25 lei  – early bird, pana in 18 mai 2014

35 lei – in perioada 19 mai – 30 mai 2014

45 lei – at the door.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *