LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Braşov 48 Hour Film Project 2015 dă startul la competiţie pe 31 iulie. Înscrie-ţi echipa acum!

de veiozaarte  |  20 iulie, 2015  |  0 comentarii

Cea de a 5-a ediţie Braşov 48 Hour Film Project continuă înscrierile pentru weekendul 31 iulie – 2 august 2015. Realizatori de film din ţară şi străinatate, amatori sau profesionişti, sunt invitaţi în competiţia de la Braşov pentru a afla cine poate face cel mai bun scurtmetraj, în doar 48 de ore.

Organizat în peste 100 de oraşe din întreaga lume, 48 Hour Film Project este o competiţie de creaţie de film, contracronometru, care stimulează creativitatea, munca în echipă şi îi provoacă pe participanţi să dezvolte o producţie de calitate şi originală într-un timp scurt.

Afis_48_H_write_shoot810

Misiunea 48 Hour Film Project este de a încuraja dezvoltarea producţiei de film şi a cineaştilor. Prin acest festival/concurs, cei din domeniu trec peste ezitările legate de o producţie şi ajung să facă filme. Cu toate că limita de timp plasează o restricţie neobişnuită realizatorilor filmului ea este, totodată, eliberatoare deoarce îi încurajează să pună accentul mai mult pe „a face” decât pe „a vorbi”.

„La a 5a ediţie de festival, mă bucur sa observ calitatea proiectelor îmbunătăţită de la an la an. Concurenţii înţeleg foarte bine ce înseamnă rolurile şi resursele unei producţii de film, inspiraţi de dinamica unei producţii de 48 de ore. De asemenea mă bucură să văd că se formează şi se impică în concurs tot mai multe echipe din zona Braşovului, alături de echipe din ţară sau străinătate”, spune Mara Oprişiu, producătorul festivalului.

Vrei să-ţi antrenezi abilităţile de realizator de film vara acesta? Fă-ţi o echipă de producţie şi acceptă provocarea 48 Hour Film Project Braşov.

Înscrie-te pe 48hourfilm.com până în data de 30 iulie a.c. sau caută o echipă căreia să i te alături.

48 Hour Film Project Braşov a adunat în fiecare an peste 150 de participanti, autori de film independent.

Află acum ce trebuie să faci ca să participi la concurs.

La finalul competiţiei de la Braşov echipa filmului premiat cu titlul Best City Film intră în competiţia internaţională, alături de filme din întreaga lume, pentru titlul „Best 48 Hour Film 2015” şi marele premiu de 5000 $. Totodată partenerul competiţiei de anul acesta, Cinema One oferă câştigătorului de la Braşov şansa de a obţine o fiananţare de 10.000 euro pentru următorul proiect de film. Zece din cele mai bune filme din turul 2015 vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Cannes, în cadrul Short Film Corner 2016.

Pentru informaţii suplimentare, întrebări sau sugestii ne găseşti la brasov@null48hourfilm.com sau pe Facebook.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *