LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

E-Motional 2014 - Festival de dans contemporan

de veiozaarte  |  29 septembrie, 2014  |  0 comentarii

descoperă, relaxează-te, experimentează, reinventează-te

E-Motional 2014 – Festival de dans contemporan

În perioada 5 octombrie – 9 noiembrie 2014, ZonaD/ Fundația Gabriela Tudor organizează la București „Festivalul E-Motional”, eveniment dedicat dansului contemporan. Desfășurat sub motto-ul „reinventează-te”, festivalul are un caracter experimental și se adresează unui public căruia îi place schimbarea și care este mereu în căutare, dornic să descopere și să încerce lucruri noi. Festivalul aduce în prim plan participanți și creații ale unor artiști din România, Irlanda, Islanda, Letonia, Marea Britanie, Norvegia, Portugalia, Turcia.
E-motional_Poster_F22-850Formatele variate de evenimente propuse (spectacole, conferințe, proiecții de filme, ateliere, dezbateri) au în comun subiecte ce dovedesc o preocupare actuală a artiștilor pentru teme legate de identitate, memorie a corpului sau a spațiilor, precum și de explorare a performativității altor spații decît cele clasice. Atelierele și dezbaterile de istoria și teoria dansului contemporan și performance art-ului susținute de artiști, teoreticieni și critici de dans din România și din străinătate vor să familiarizeze publicul din România cu practici artistice și estetici variate în domeniul dansului contemporan, încercînd să ofere un context pentru spectacolele care sînt produse sau/ și prezentate în România și să contribuie la dezvoltarea unor perspective și discursuri critice cu privire la acestea. Publicul larg și profesioniștii din dans sînt deopotrivă așteptați la evenimentele din festival, care sînt acompaniate de întîlniri și discuții în format lejer, de tip cafenea.
Festivalul este găzduit de studioul ZonaD, Centrul Național al Dansului București, teatrul lorgean, dar ocupă și spații publice și locații secrete care vor fi descoperite de publicul participant. Programul detaliat este disponibil la https://zonadstudio.wordpress.com/ și www.e-motional.eu.

Festivalul E-Motional este organizat în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural București 555 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *