EVENIMENTE
Tania Cucoreanu
A invatat sa monteze si sa faca interviuri special pentru veiozaarte, proiect caruia i-a pus bazele acum doi ani jumate, alaturi de Andrei. Se ocupa in prezent de pre si post productie video.
Andrei Ionita
De doi ani si jumatate este angajat full-time la VeiozaArte Corporation, unde se ocupa de imagine, montaj si continut editorial.
Mitos Micleusanu
(1972, Bahcisarai)
Studii: Arte Plastice (Chisinau & Cluj-Napoca)
Domenii de activitate: Literatura, Fotografie, Muzica, Film
Proiecte: Pneumaton, Febre 39, Planeta Moldova, Debandada
Aparitii: Kasa Poporului (roman) editura Polirom / 2008, Trepanoia (proza) editura ART / 2011, Un milion de morti (obiect conceptual) editura Tracus Arte / 2012
Miron Ghiu
Obsedat de noile tehnologii şi atent manipulator de sunete de toate felurile, Miron Ghiu trăieşte într-un prezent continuu. Îi place să se bălăcească online şi să huzurească offline, înconjurat de cât mai multe butoane pe care să apese şi de boxe în care să se auda. Anarhist în cuget, dar conservator în simţiri, tânărul nostru ar umple cu stickere fiecare colţ de stradă şi s-ar alimenta exclusiv de la soare, daca l-ar lăsa, evident, contemporanii. Ca povestaş online, e specializat pe muzică electronică şi pe mediul virtual, iar ca fetişist, pe cabluri, morcovi negri, ponei şi zebre. Urăşte să vorbească la telefon, să se uite la televizor şi să i se termine tutunul.
Andra Matzal
Mă ocup, de când mă ştiu, cu probleme de comunicare: după antrenamente în filosofie şi antropologie, iar în ultimii cinci ani am trecut prin multe „ecosisteme” ale presei scrise. M-am ocupat de jurnalism cultural pentru Cotidianul, Adevărul, Dilema Veche, Corso, igloo, Omagiu, Tataia ş.a. Am tradus câteva cărţi şi, la câţiva ani de Trainspotting-ul românesc, am coordonat antologia Primul meu fum. Orice aş face însă, sunt permanent conectată la reţea, iar boxe/căşti se aud nonstop mp3-uri. Când nu stau în faţa monitorului, mă dau cu bicicleta sau merg pe teren cu VeiozaArte, alături de care învăţ tehnici se supravieţuire prin jurnalism independent. Următoarea oprire: agricultură într-un sătuc internetizat, aşteptând singularitatea.
Bogdan Georgescu
Bogdan GEORGESCU - artist, observaţionist, activist social. Unelte folosite: dramaturgie, teatru comunitar, compoziţie video, producţie, intervenţie socială, management de proiect. Bursier Soros al UEP în 2004, absolvent al Institute 2, din cadrul Universităţii Cornerstone, iniţiator al tangaProject şi membru fondator al Active Art – descoperirea operei de artă din fiecare şi transformarea vieţii cotidiene într-o lucrare de artă colectivă. Alături de iniţiativa Ofensiva Generozităţii şi tangaProject, lucrează ca artist, mediator şi manager de proiect în procese creative bazate pe colaborarea dintre comunitatea implicată şi artistii proiectului si interdisciplinaritate, pentru proiecte de artă activă cum ar fi Harta sensibilă, RahovaNonstop, Construieşte-ţi comunitatea!, Evacuarea Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara, Turneu la ţară, Casa Poporului – proiect de arta activa si teatru comunitar la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova, Kickstart Limanu.
Lidia Neagu
cutreierator de locuri de jur imprejur, de-a lungul si de-a latul, oriunde si oricand, cand calare, cand pe jos, dar mai ales pe jos
Cristian Stanciu
Muzica Matze (Cristian Stanciu) înseamnă să treci, după chef, prin electronic spre experimental eclectic condimentat cu voci și atmosfere românești din sfârșitul secolului trecut și începutul mileniului. Încerc să îmbrac electronic subiecte din social si politic, care de obicei te fac să schimbi postul, să combin electronic experimental cu folclor românesc pur și virgin...
Lucian Ştefănescu
Lucian Ştefănescu (n. 1959, la Cluj), ziarist, corespondent din 1991 la Biroul din Bucureşti, apoi redactor în Serviciul Românesc al ”Europei Libere” la Praga. Ascultă muzică şi radio “Europa Liberă” de la vîrsta de 11 ani. A scris poezie la “Steaua”, “Tribuna”, “Echinox”, a jucat teatru la “Ars Amatoria & Fiii”, a relatat din Chişinău pentru “Caţavencu” – prima serie – despre declararea independenţei Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti. A luat peste o mie de interviuri. Bea bere la Praga, se plimbă cu bicicleta prin toată Cehia, se uită la cele două lebede de pe lacul din parcul central din Cluj, manîncă mici la Bucureşti. Şi în tot acest timp scrie un Dicţionar de Sunete.
Bogardo
mashapist, animator, antirevolutzionar, cercetator neshtintzific, clikaitor din mouse, incleshtator din dintzi, sclav si daca ar mai fi altele le ash scrie
Cristian Neagoe
Se implică în tot ce-l face curios, şi nu-s puţine lucruri, motiv pentru care se simte uneori ca o consolă cu multe jocuri. E interesat de aspectele marginale, deviante, hardcore ale culturii contemporane. Organizează anual festivalul Street Delivery. A scris o nuvelă de dragoste (Liternet, 2003), ca şi alte povestiri care, deşi subţiri, au avut parte de o mediatizare excesivă în timpul verii Poneiului Roz. În prezent, investighează legăturile dintre sex şi morală în cadrul Centrului de Cercetare în Etică Aplicată, Universitatea din Bucureşti.
Mihai Ghiduc
Ajuns jurnalist după ce a cochetat cu medicina şi ingineria, Mihai Ghiduc lucrează pentru o revistă glossy deşi nu se simte deloc glossy. După ce s-a ocupat o vreme de PR pentru o serie de vedete pe care a încercat să nu le transforme în Oana şi Pepe, a lucrat la Maxim şi, acum, la Marie Claire. În timpul liber, postează pe slowforward.ro, se ocupă de ORDU (Organizaţia Română pentru Drepturile de Utilizator) şi de Local Records.
Visează să compună o melodie catchy, de trei minute, care să-l îmbogăţească pe viaţă, deşi n-are pic de talent (dar e conştient că lipsa talentului nu i-a împiedicat pe alţii să ajungă muzicieni de succes). Este convins însă că, până când va compune acea melodie catchy, va reuşi să schimbe disfuncţionalităţile pe care le creează legea actuală a dreptului de autor şi, drept consecinţă, nu se va îmbogăţi pe viaţă, ci pe cel mult cinci ani.
Jean Lorin Sterian
A fost făcut pionier pe bricul Mircea, într-o zi de joi, apoi a eşuat ca jurnalist de life-style. A făcut playback cu Grupul Sanitar, a vopsit o şcoală în Maroc, a sărit o singură dată cu paraşuta. Locuieşte lîngă Cişmigiu. Specialist în roluri de film de 30 de secunde. Din 2008 şi-a transformat casa într-un teatru (lorgean theatre) şi de atunci trăieşte dramatic. De curînd şi-a cumpărat o chitară bass la care nu ştie încă să cînte, situaţie tipică pentru tot ce a făcut pînă acum.
Constantin Vica
Născut în 1983 într-un oraş industrial. Citesc şi scriu. Lupt pentru pace pe internet. Nu cred în proprietatea intelectuală. Vreau drepturi pentru roboţi.
Matei Schwartz
Matei Schwartz este fost student la Jurnalism şi la Arte, fost editor de modă şi patron de magazin online; pe scurt: fost om mare. Astăzi, îi place să-l creadă pe unul dintre jurnaliştii lui preferaţi, de la care a învăţat că scrisul este singura ocupaţie blândă cu timpul. Drept care, se consideră mai degrabă viitor scriitor şi actual contribuabil la bugetul propriei vieţi. Susţine proiectul Veioza Arte pentru că a avut curajul să nu facă niciun compromis, exact în vremea compromisurilor pentru toate formele de jurnalism.