LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Forumul Cultural Austriac organizează "Acasă. În dialog cu migranţii"

de veiozaarte  |  19 martie, 2014  |  1 comentariu

Forumul Cultural Austriac organizează la Bucureşti, în perioada 28 – 30 martie 2014 evenimentul Acasă. În dialog cu migranţii.

Evenimentul este realizat cu sprijinul  ARCUB ,  Muzeului Național de Artă Contemporană (Spațiul Platforma), Centrului Național al Dansului București și Mandragora Film.

poster-ACASA-Bucuresti450În cadrul acestuia vor fi prezentate două spectacole de teatru – naţional şi internaţional, o conferință pe tema migrației contemporane, rezultatele unui atelier de povești personale la care participă copii și adolescenți din familii de migranți, și un film – Morgen (România, 2010) , în regia lui Marian Crişan.

Seria de evenimente debutează cu spectacolul internaţional Slobodija Odysseia, mon Amour! (Bahamut Productions), care va fi prezentat pe 28 martie, de la ora 20.00 la ARCUB. Piesa combină – folosind muzică live, dans, și text – „mitul migrant” clasic din Odiseea cu povești despre „eroii invizibili” ai migrației actuale.

Pe 29 martie, de la ora 11.30, la Spațiul Platforma are loc conferința Migrația în ziua de azi, cu sprijinul OIM (Organizaţia Internaţională pentru Migraţie) care propune o abordare din mai multe perspective asupra dinamicii contemporane a migrației.

În cadrul conferinței vor fi prezentate și rezultatetele atelierului Povești de graniță, realizat timp de o lună cu adolescenți și copii din familii de migranți.

Seara, de la 19:30, la Centrul Național al Dansului București, se va juca piesa Nu ne-am născut în locul potrivit (de Alice Monica Marinescu şi David Schwartz). Nu ne-am născut… este spectacolul confruntării cu propria noastră existență cotidiană, cu sistemul birocratic sufocant, cu toleranța de fațadă și discriminările de care ne lovim în România. Poveștile „celorlalți” devin teritoriul simbolic al poveștilor noastre de zi cu zi.

Filmul regizat de Marian Crișan, Morgen – o incursiune într-un orășel situat la granița româno-ungară – va fi proiectat pe 30 martie, de la ora 19.00 la spațiul Platforma.

Acasă. În dialog cu migranții ne ajută să înțelegem mai bine fețele invizibile ale migrației contemporane.

Intrarea la toate evenimentele va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Parteneri: ARCUB, Centrul Național al Dansului, Muzeul Național de Artă Contemporană (Spațiul Platforma), IOM, Erste Stiftung, BMUKK, Ado Sah Rom, K& K Hotels, Art for Art, Bahamut Productions, Kultur in Favoriten, Kosice 2013, Marseille Provence 2013, Loft City.

Media suport: Metropotam, Observatorul Cultural, Revista Be where the city is, Revista Zeppelin, Şapte Seri, Deutsche Zeitung, Revista Accente, Tataia, Buna dimineaţa, Bucureşti!, Veiozaarte.ro, RFI, Radio România Cultural, Blitz Tv, Feeder.ro, Gazeta de Ştiri, Zoom Tv.

EVENIMENTE

Un răspuns la “Forumul Cultural Austriac organizează „Acasă. În dialog cu migranţii””

  1. […] Forumul Cultural Austriac organizeaza de vineri, 28 martie, si pana duminica, 30 martie, evenimentul “acasa. IN DIALOG CU MIGRANTII”. Se anunta piese de teatru, workshop-uri, proiectii de fimle. Intrarea este gratis. Detalii despre program, aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *