LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Documentarul București, unde ești? intra in cinematografe

de veiozaarte  |  6 iunie, 2014  |  0 comentarii

Transilvania Film anunță premiera în cinematografe a filmului București, unde ești? semnat de Vlad Petri. Documentarul relatează firul evenimentelor din 2012 petrecute în Piața Universității din București focusându-se pe atmosfera străzii și poveștile protestatarilor.

Ce au în comun un fost ofiţer de poliţie, un dresor de câini, fondatorul unui partid politic şi protestatarii anti-guvern?

Cu toţii s-au întâlnit pe străzile Bucureştiului la 23 de ani de la Revoluţie.

Bucuresti, unde esti - Afis - Mail

La 23 de ani de la Revoluţie, românii se întorc pe străzile Bucureştiului, recucerind spaţiul public. Regizorul le urmăreşte poveştile pe parcursul unui an de zile, de la debutul protestelor până la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi, despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.

Acesta nu e un film didactic despre un eveniment politic, ci mai degrabă un portret intim, personal, despre oameni şi poveştile lor din stradă.

Un film despre o lume confuză, aflată într-o continuă tranziţie între un trecut comunist şi un viitor incert.

Pentru mine, acest film, dincolo de a fi un jurnal al evenimentelor din 2012, reprezintă o posibilitate de a investiga rolul meu de cineast şi documentarist în reprezentarea realitaţii şi chestionarea societăţii în care trăiesc spune Petri. Regizor de film şi fotograf ale cărui proiecte sunt axate pe probleme sociale şi politice, desfăşurate în România şi în ţările din Orientul Mijlociu, Vlad Petri este masterand în Antropologie Vizuală şi Media la Universitatea Freie din Berlin, “Bucureşti, unde eşti?” fiind primul său lung-metraj.

Filmul, selectat în competiția officială a Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam și Odessa, a fost proiectat de curând în avanpremieră în cadrul Festivalul Filmului European organizat de Institutul Cultural Român unde a căștigat Premiul Publicului și va putea fi văzut la Cluj la cea de-a 13-a ediție a Festivalul Internațional de Film Transilvania.


București, unde ești? este o producție Activ Docs și este distribuit în România de Transilvania Film.

În cinematografe va rula începând cu 13 iunie în următoarele orașe: Botoșani (Cinema Unirea), Brașov (Cityplex), Cluj Napoca (Cinema Victoria), Constanța (Cityplex), Craiova (Cinema Modern), Iași (Cinema Republica), Piatra Neamț (Cinema Dacia) și București (Cinema Elcira Popescu, Cinema Europa, Noul Cinematograf al Regizorului Romîn, Union și Cinema Studio în cadrul TIFF București).

Partenerii de promovare pentru acest titlu sunt: Music Channel, Cinemagia, Cinefan, Film Reporter, Veioza Arte, HipMag, All About Romanian cinema, Cinema Rx, Orașul Meu și Cooperativa Urbană.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *