Beat Bar Umanist prezintă experimentul “The Movement of Transformation“ De Cristiana Cott Negoescu
Beat Bar Umanist are plăcerea să vă invite la manifestarea experimentului “ The movement of transformation “ semnat Cristiana Cott Negoescu, Sâmbată 22 februarie 2014 de la ora 19:00, în str. Constantin F. Robescu nr. 14. Evenimentul este inspirat din jocurile suprarealiste și va conține un act de performance interactiv cu publicul, vizionarea unui film abstract despre universul interior și exprimarea vizuală a publicului la sfârșit.
The movement of transformation – experiment va explora comunicarea non-verbală și exprimarea intuitivă, fără restrictionări sociale, într-un cadru dedicat, în care participanții vor fi liberi să se îmbrace așa cum nu ar face-o în mod normal, pe stradă, vor fi încurajați să comunice altfel decât prin cuvinte și vor fi interconectați prin intermediul unor sfori.
În a doua parte a evenimentului vor avea ocazia să vizioneze un film abstract despre universul interior cu posibilitatea, mai apoi, să redea ce au trăit.
The movement of transformation – experiment este o posibilitate, o altă posibilitate de exprimare, o visare în care numai există reguli – înafară de cele care ajută la orientarea în spațiu, foarte abstract. Atunci când un individ este lăsat să fie altfel si numai are posibilitatea să judece pentru că va trăi într-un mediu restricționat vorbirii pentru o perioadă de timp, dar nici nu va mai putea fi judecat pentru că nimeni nu mai zice nimic.
Într-un moment static, de surzenie interioară, atunci când vocile din capul colectiv ( numai de data asta ) tac – atunci când doar ascultă și absorb un alt fel de informație.
În subconștientul colectiv se creează, (chair dacă pentru mici fracțiuni de secundă) un moment de liniște, care dă o notă meditativă atât individului cât și mediului înconjurător. Când vocile din capul nostru se opresc, înseamnă că încep să asculte.
De obicei individul se gândește cum să cucerească, poate gândindu-se mai puțin cât de mult impact are asupra celor din jor. (Ființe/non-ființe) De aceea într-un mediu restrâns e foarte interesant să fi legat de celălalt pentru a putea conștientiza cam cât de interconectat este totul. Pentru că atunci când cineva stă într-un loc, legat, aproape constrâns să-și îndrepte atenția către ceva, poate realiza cât de puțin se simt efectele imediate ale propriei evoluții. Nimic nu e static – totul e într-o continuă mișcare de transformare.
Cristiana Negoescu s-a născut în 1991. A studiat la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale“ și mai apoi în cadrul University of Lincoln, UK. A început să picteze pentru că nu avea prieteni în copilărie și pentru că nu prea stia cum să-și facă.
Primul desen a fost cu florile mamei, după care și-a dat seama că florile nu existau. Consideră că nu trebuie să picteze nimic din ce există și că acel lucru e suficient să existe ca și concept în capul ei.
A avut prima expozitie de pictură la Casa de Cultura Fredrich Schiller, București, în anul 2005 , la vârsta de 15 ani. Au urmat o serie de expozitii de pictură, la Universitatea Populara Ioan Dalles, Teatrul Național Bucuresti etc.
Caută să informeze și să transforme informația magică din proximitatea ei și a morții socialului fără adancime pentru că, până la urmă, asta ar trebui să fie un atribut (suprem) al artistului. A început să fotografieze tot ce era în capul ei, majoritatea peisajelor fiind populate de monstri, dar asta nu e o așa mare diferență față de realitate.
http://chnsvisualblowjob.tumblr.com/
https://www.facebook.com/cristiana.cott
Evenimentul va avea loc la Beat Bar umanist :
Beat Bar Umanist este locul dedicat omului, deschis experimentului, stimulat de avant-gard. Proiecții film de artă, concerte jazz, Seinfeld day și art performance-uri. În weekend petreceri cu dj umaniști care stimulează spiritul și răspândesc energie pozitivă.
Reguli de bază pentru a putea intra :
- Aici nu se vine cum te-ai îmbraca în mod normal – aici trebuie să vii altfel . Aici nu vei fi judecat pentru alegeriile tale vestimentare.
- În momentul în care piciorul tău calcă pragul ușii de la intrare, nu mai ai voie să vorbești.
- Pe parcursul evenimentului te vei lega de cineva, iar acel cineva va fi la rândul lui legat de altcineva ș.a.m.d. Vă veți putea dezlega la sfârșit, folosind foarfece sau alte unelte ascuțite/tăioase care vă vor fi puse la dispoziție.
Lasă un răspuns