LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

"Director's cut", atelier by Control N

de veiozaarte  |  28 martie, 2012  |  0 comentarii

Control N lansează Director’s Cut – curs de regie de film pentru amatori

Pentru cei care plâng sau râd cu lacrimi atunci când se uită la un film, pentru cei care se emoţionează puternic în momentul vizionării unui film şi se întreabă de ce?, Asociaţia Culturală Control N lansează, din 23 aprilie, Director’s Cut – curs de regie de film pentru amatori.

De-a lungul cursului, în cadrul celor 8 ședințe interactive, cu discuții, teme pentru acasă și experimente de percepție, participanţii se vor putea apropia de lumea filmului din interior. Susținut de regizoarea Iulia Rugină, Director’s Cut se adresează tuturor celor pasionați de film, făra o pregătire prealabilă în domeniu, care vor să înțeleagă cum se vede un film și din cealaltă parte a camerei de filmare.

Director’s Cut îşi propune să analizeze teoretic toți pașii urmăriți de obicei de un regizor în spunerea unei povești în imagini.

În cadrul cursului se vor pune bazele înțelegerii unui film din punctul de vedere al regizorului. Se va trece succint prin istoria filmului, se vor discuta și analiza secvențe din filme de lung metraj, vor fi prezentate noțiuni ce țin de scenariu, concepția regizorală, decupajul regizoral, lucrul cu actorii și implicarea regizorului în toate etapele realizării unui film, fie el de scurt sau de lung metraj.

Director’s Cut propune un nivel ridicat de interactivitate între participanți și trainer, specific lucrului în echipă. Se va pune accentul pe auto-cunoaștere și se va analiza pas cu pas „mecanismul” generării emoției creative a participanților.

Iulia Rugină a studiat regia de film şi televiziune la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” din Bucureşti între 2002 și 2006. În 2011 a absolvit un master în arta regiei de film în cadrul aceleiași facultăți.

Până în prezent, Iulia a semnat regia a 10 scurt metraje și un mediu-metraj, pentru majoritatea dintre ele fiind și co-scenarist, alături de Oana Răsuceanu și Ana Agopian. În total filmele regizate de ea au fost proiectate în cadrul a peste 50 de evenimente legate de film, din 13 țări, printre care Germania, Anglia, Italia Franța, Statele Unite, Singapore și India. Cel mai recent film al său, mediu-metrajul Captivi de Crăciun, a fost răsplătit de două ori cu marele premiu la festivaluri internaționale, cu 2 premii pentru cea mai bună regie și 2 nominalizări la Premiile Gopo în 2010. Iulia a semnat, alături de Oana Răsuceanu și Ana Agopian, și scenariul lung metrajului său de debut, Breaking News, aflat în pre-producție.

Iulia s-a implicat și în latura educațională a cinematografiei, participând ca trainer la diverse proiecte dedicate copiilor, amatorilor sau începătorilor (Education a l’Image, S.P.E.R, Kinodiseea) Între 2009 si 2011 a fost preparator universitar la U.N.A.T.C, catedra de scenaristică, iar în perioada 2007 – 2011 a coordonat workshop-ul de film pentru adolescenţi Let’s Go Digital!, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Director’s Cutse desfăşoară în perioada 23 aprilie – 17 mai 2012, având două şedinţe de curs pe săptămână (lunea şi joia, de la 19.00 la 21.00), timp de 4 săptămâni. Numărul maxim de participanți la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 800 Ron, respectiv 700 Ron (pentru elevi și studenți).

Cei interesați se pot înscrie la adresa info@nullcontroln.ro până la data de 20 aprilie. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii despre Director’s Cut  pe site-ul www.controln.ro,

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *