LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

TALK TO THE BOMB – spectacolul care îți aduce vara înapoi

de veiozaarte  |  26 martie, 2015  |  0 comentarii

TALK TO THE BOMB, de Rucsandra Pop, în regia lui Lala Misosniky, este o piesă a cărei poveste îi trimite pe spectatori direct pe malul mării. Spectacolul se joacă sâmbătă, 28 martie, de la ora 7, la Godot-Cafe Teatru, salaSubScenă, acum într-o nouă distribuție, cu Dan Lupu în rolul Voinicului.

Unele veri petrecute în Vama Veche rămân în istorie ca adevărate tripuri inițiatice – se întâmplă povești pe care n-ai cum să le uiți, întâlnești oameni care-ți modifică cursul vieții, asculți muzici care te vor bântui în timp. TALK TO THE BOMB este povestea unui triunghi amoros născut pe plaja din Vama Veche în vara lui 2001, este dramatizarea uneia din miile de povești de dragoste care au început acolo, pe nisipul din Vamă. “Cineva să ne aducă vara înapoi” – cântau OCS în 2001. Marele pariu al acestui spectacol este să aducă vara înapoi, să încălzească serile friguroase ale spectatorilor cu o poveste de dragoste care ar fi putut să-i aibă ca protagoniști pe oricare dintre ei. Povestea Sașei (Grațiela Bădescu), a lui Alex (Alex Fifea) și a Voinicului (Dan Lupu) este obsedantă, ca o melodie tare ascultată pe repeat. Destinele celor trei se intersectează în umbra amenințătoare a unui 11 septembrie care încă nu s-a întâmplat. Și restul e literatură.

Afis-Talk-to-the-Bomb-28-martie-2015-850

“O poveste de iubire contemporană, scrisă cu nerv și o intuiție psihologică ce se dezvăluie la fiecare replică, al cărei final este, în principiu, previzibil. Dar importante în acest context sunt abordarea și modul de raportare la public. Spectacolul este bine construit, bine interpretat, arată o față interesantă a dramaturgiei românești contemporane, este un exemplu de minimalism în cel mai pur și mai frumos sens al cuvântului”. – Monica Andronescu, www.yorick.ro

“Voinicul e construit din contraste. E un tip aproape rudimentar, care a reușit să transforme asta în farmec personal. În ciuda aparențelor, e un bărbat sensibil și introvertit. Și-a pus însă o mască care să-l facă să pară cool. Întâlnirea cu Sașa îl zdruncină pentru că prin ochii ei se vede mai bun decât simte el că e și asta îl trezește la viață”. – așa își vede Dan Lupu personajul. Dan Lupu a jucat atât în piese de teatru: Stand up, pls! (Teatrul Act), Ivan Turbincă (Teatrul Național IL Caragiale), cât și în spectacole de teatru-dans: În așteptare (regizor/rol principal – Club Fabrica), Așchii (Teatrul Arca), Vor mai înflori florile-n noroi? (Studio Casandra) și Don Quijote.

Rolul Sașei este interpretat de Graţiela Bădescu, masterand UNATC, actriță activă pe scena independentă, care a jucat de asemenea la Teatrul Masca, la Teatrul Dramatic ID Sârbu din Petroşani, la Teatrul de Comedie şi în producţiile TVR O scrisoare pierdută de IL Caragiale şi Cafeneaua de Mihai Mălaimare. Personajul Alex este jucat de Alex Fifea care a lucrat cu grupul Tanga Project în proiecte ca Un spectacol. 4regizori. 4dramaturgi sau RahovaNonStop. Alex Fifea a jucat în spectacole de teatru contemporan, experimental și underground, în regia Verei Ion, Ioanei Păun, Mirunei Dinu şi a lui David Schwartz.

“TALK TO THE BOMB este o poveste despre pierderea inocenței, despre maturizare, despre revelații care te agață seara la o bere și apoi te urmăresc ani întregi. Este un spectacol în care mizăm pe contopirea cu publicul”, spune Rucsandra Pop, autoarea textului. După GĂRGĂLAND, ORACOL și HUEVOS CONGELADOS acesta este al patrulea spectacol al scriitoarei care se joacă pe scenele independente.

Relansarea spectacolului vine și cu un afiș nou care a pus la muncă mai multe minți creative. Afișul a fost conceput de art directorul Alec Pop, iar imaginea a fost realizată de fotograful Manole Sava de la Greenmind studio.

TALK TO THE BOMB este o producție lorgean theatre & Hydra Society, un proiect realizat cu finanţarea AFCN, în cadrul stagiunii Se joacă cu casa deschisă. Spectacolul a fost selectat la Festivalul Internaţional Fringe Sibiu, la Festivalul Naţional de Teatru Independent Godot și la HomeFest. Următoarele reprezentații se vor anunța pe pagina facebook a spectacolului sau pe siteul Hydra Society.

Preţul unui bilet este 20 de lei, iar rezervări se pot face la numerele de telefon: 0736 414 244 sau 021 31 61 682.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *