LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Jazz de Mansarde 7: Milano – Bucharest via JAZZ

de veiozaarte  |  13 mai, 2013  |  0 comentarii

Miercuri, 15 mai, orele 20:00, Sorin Romanescu și Paolo Profeti vor răcori atmosfera colorată de la Acuarela cu un nou repertoriu, inspirat de energiile subtile ale primăverii.  Aerul cald care circulă între Bucureşti şi Milano aduce în AVANPREMIERĂ vibraţiile jazzy de la Freedom Jazz Festival.

Jazz de Mansard_id

Sorin Romanescu a absolvit Conservatorul din Bucureşti şi activează din 1988 ca performer, compozitor, producător şi profesor. Nume consacrat al chitarei jazz în România, a colaborat cu diverşi muzicieni de jazz, precum şi cu formaţii cunoscute precum Sarmalele Reci ori Jazz it Up. Printre creaţiile sale se numără coloane sonore pentru teatru (Dumnezeu binecuvântează America de Petre Barbu – distins cu „Premiul Criticilor”) precum şi pentru dans contemporan (Requiem for a Dog de Ioana Popovici, Movement on the Edge de Mark Thompkins, The Old Man from the Border de Eduard Gabia, Orpheus or About Descending de Vava Ştefănescu).

Paolo Profeti a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi şi Accademia Internazionale della Musica din Milano, fiind prezent pe scena jazz-ului milanez ca saxofonist, compozitor şi profesor. A studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper şi Mauro Negri, şi a colaborat în proiecte precum Civica Jazz Band, Time Percussion, Contemporary Ensemble, ori To Book A Rest Quintet. A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia. În prezent, Paolo este prim alto al Artchipel Orchestra, recenta câştigătoare a premiului “Best Italian band of the year” în “TOP JAZZ 2012” ţinut de revista italiană Music Jazz. Colaborează cu Mamud Band, una dintre cele mai importante formaţii italiene de afro-funk, al cărei al doilea album va fi lansat în luna aprilie.

Jazz de Mansarde este o platformă de muzică jazz care are loc săptămânal în mansarda Acuarela. Este un proiect care promovează muzica jazz în spaţiul călduros al Bistro de Arte, atât cea românească, cât şi cea străină. Ediţia a șaptea aduce în avanpremieră vibrațiile jazzy de la Freedom Jazz Festival.

Support Artist Fee: 15 lei

Rezervări: 0745 662 889
Organizatori: Asociaţia Culturală Imbold, Atelierul de Print.

Parteneri: The Public Advisors, Hello Menthol, Inspired Concurs de Idei

Parteneri media: Șapte Seri, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, TATAIA, Zeppelin, HipMag.ro, Radio Guerilla, WebCultura.ro, Port.ro, Orașulm.eu, Artclue.net, DecoșiEco.ro, Ceașcadecultură.ro, Calendarevenimente.ro, Vernisaje.ro Veiozaarte.ro, Gingergroup.ro

Asociația Culturală Imbold este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative din România. Imbold, Galeria constituie un proiect permanent al Asociației Imbold și un spațiu independent de generare și expunere de artă contemporană. Spatiul galeriei este dublat de cel al bistro-ului de arte din mansardă – Acuarela.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *