LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Intervenții în spațiul public din cartierul Tineretului / Asociația Komunitas

de veiozaarte  |  8 septembrie, 2014  |  0 comentarii

În weekendul 11-14 septembrie 2014, Asociația Komunitas organizează în cartierul Tineretului, pe strada Gheorghe Şincai nr. 6, lângă biserica Manu Cavafu, cea de-a 3-a amplasare a Acumulatorului Urban Mobil, denumit AcUM, eveniment ce va fi continuat de acțiunea comunitară ”Tineretului Paint Party”, care va avea loc în parcul cu același nume.

flyer-paint-party850

AcUM este un pavilion modulabil, cu o structură de lemn, ce a fost realizat în cadrul unui atelier de lucru la care au participat studenţi voluntari de la Facultăţile de Urbanism şi Arhitectură, coordonat de studioBASAR.

AcUM va fi deschis de joi până duminică, între orele 11:00 – 20:00, având următorul program:

Joi, 11 septembrie

13.00-21.00 – comunicare, chestionare, hărţi mentale, inaugurare expoziţie cartierul Tineretului

Vineri, 12 septembrie

19.00-20.00 Masă Rotundă – Cartierul Tineretului

Sâmbătă, 13 septembrie

11.00-13.00 Atelier pentru copii – ‚Fata din soc’ şi drumul până acasă

17.30-18.30 Masă Rotundă – Locuri din Cartierul Tineretului

18.30-20.00 Tur Ghidat – Plimbare la pas prin cartier

Duminică, 14 septembrie

11.00-13.00 Atelier pentru copii – Expediţie în căutarea ‚Oraşului Florilor’

Tot duminică, pe 14 septembrie, începând cu ora 12:00, celebrăm cartierul Tineretului printr-o explozie de sunet și culoare: ne lăsăm duși de valul inspirației, în cadrul primului ”paint party” deschis publicului, organizat în acest cartier. Ne instalăm lângă skate park-ul Tineretului, cu 15m de panouri, 50l de vopsea & multe pensule și pornim petrecerea formelor și a culorilor.

La sfârșitul evenimentului ”Tineretului Paint Party”, declarăm cei 15 m de pictură ca fiind primul manifest comun de creativitate și improvizație, prin care dorim să marcăm o altfel de Zi a Cartierului Tineretului.

Acumulatorul Urban si Tinetului Paint Party sunt evenimente organizate cadrul proiectului “Spaţii urbane în acţiune“, cea mai nouă inițiativă a Asociației Komunitas. ”Spaţii urbane în acţiune” propune soluții de abordare a 3 cartiere din București (Tei, Tineretului și Timpuri Noi) într-o manieră integrată și interdisciplinară, lucrând pe mai multe planuri complementare care vizează următoarele tipuri de activităţi: cercetare urbană pe tema spațiilor publice din cele 3 cartiere, evenimente comunitare și festivaluri urbane, intervenții urbane participative, educație urbană adresată elevilor din 5 școli/licee situate în cele 3 cartiere și bazată pe elemente de urbanism, antropologie urbană și implicare civică.

Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 2015, iar zonele de interes sunt 3 cartiere din București: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.

Proiectul este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Asociația tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBasar.

Proiectul Spații urbane în acțiune este finanțat cu suma de 74 999 EURO, prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro.

Parteneri media: Asociația Zeppelin; Arhitectura; Arhitext; Think Outside The Box; Bună Dimineața, București!; Creionetica, Igloo media, Metropotam, Mixtopia, Moodboards.ro, Think Outside the Box, Veioza Arte

Sponsori: Policolor, Rigips Saint-Gobain, Speedplot

Detalii suplimentare:

Website proiect | Tineretului Paint Party Acumulatorul Urban Mobil

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la bază conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele noastre se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *