LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Abe Vigoda / The Mono Jacks @ CONTROL

de veiozaarte  |  18 mai, 2011  |  0 comentarii

Control si One Event  va asteapta vineri , dupa ora 21.00 , sa va incepeti weekendul intr-un ritm energizant alaturi de trupa americana ABE VIGODA si sa ramaneti pe ringul de dans cu Cliza, la party ul The Great Rock’n’Roll Circus.

Supporting special guest: The Mono Jacks.
http://www.myspace.com/themonojacks

NuSoundz, seria de evenimente cu artisti internationali din zona alternativa, indie si electro, inaugurata de catre One Event anul acesta, va continua cu episodul trei ce se va desfasura in luna mai, in zilele de 20 in Bucuresti (Control Club) si 21 in Cluj-Napoca (Bolier Club).

Trupa care va lua parte la NuSoundz Session 3 este ABE VIGODA si provine din LA, California fiind deja apreciata in US si Europa pentru sound-ul lor unic si special, numit de catre critica de specialitate tropical-punk.

http://www.myspace.com/abevigoda

 

ABE VIGODA s-a lansat pe piata americana inca din 2006 avand deja la activ trei albume de studio. Cu fiecare nou album lansat cvartetul Californian a demonstrat ca sunt capabili sa nu se repete, oferind publicului de fiecare data sonoritati deosebite fata de cele auzite pe materialele anterioare. Rifurile simple de punk de pe debutul ‘Kid City’ din 2006 au fost imediat virate intr-un uimitor ‘tropical-punk-rock’ pe cel de-al doilea album ‘Skeleton’ lansat in 2008, ducand aprecierea fanilor si criticilor intr-un nou univers.

http://www.youtube.com/watch?v=GuJ8fiSjdbM&feature=related

 

Cu cel mai recent album, lansat anul trecut si intitulat ‘Crush’, ABE VIGODA s-au autodepasit din punt de vedere al structurii compozitiilor si a modalitati de abordare a fiecarei piese in parte. Pe ‘Crush’ Michael Vidal (lider, vocal si chitarist) si compania au reusit sa aditioneze exemplar sunetele sticloase ale cold-wave-ului impreuna cu sintetizatoare, sequencer-e si beat-uri ‘80-iste, conferindui intregului album o coloana vertebrala de o stralucire orbitoare.

 

O contributie importanta la abordarea noului sound al trupei a avut-o nou venitul in formatie, Dane Chadwick, care este responsabil cu toate partile ritmice noi dupa cum chiar Michael explica: “Noul material este mult mai ritmic si dinamic, Dane avand rolul principal, aducand cu el melodicitatea pieselor dar si aproape toate partile electronice”.

http://www.youtube.com/watch?v=FIzUFdwfVls

 

Ca o dovada ca lucrurile stau exact asa a fost si reactia presei care a catalogat noul material ‘Crush’ numai cu cuvinte de lauda si superlative, totul fiind incununat cu calsarea lui pe pozitia 40 in “Top 50 Albums of 2010”, in clasamentul realizat de prestigiosul web-zine Pitchfork.

 

 

“Crush’s bustling rhythms are threaded with highlife guitars, chiming out writhing, hypnotic melodies, cutting a joyous calypso… A more charming and seductive album you’re unlikely to hear this year”

MOJO – 4 Stars ****

 

“Steeped in the sounds of Afrobeat, Tropicalia and Caribbean pop, Crush romps along at a joyful gait peppered with breathless harmonies and squalls of noise”

Uncut – 4 Stars ****

 

“Abe Vigoda are four LA kids who shunt their scratchy punk full of irresistible tropicalia rhythms and can’t stop going on about all the great fun they’re having.”

Vice – 10/10 (Album of the Month)

 

“It’s a bold, brash listen, and with a manic 10 songs in just over half an hour, it goes straight for the jugular”

NME – 8/10

 

“carnivale rhythms and breakneck pace… With spots of sunny calypso bursting out of the ethereal syncopations, it’s a thing of dizzying beauty”

Metro – 4 Stars ****

Parteneri media: Radio Guerilla,  feeder.robestmusic.roveiozaarte.ro, Yazee.ro, Tillate.com, Metropotam.ro, iConcert.ro, Port.ro, Kudika.ro, VICE, Afterhours.ro, Liternet.ro, Onlinegallery.ro,Thegig.ro, GhidBucuresti.ro, Oneday.ro, Bucharest guide.ro, sofresh.roalternativ.rohypestreet.rohipmag.roRockon.ro, Metalhead.ro, Metalfan.ro,Urban Things blog, pubbing.ro,afterhours.ro, Revista Cioburi, Adevarul de Seara, In Your Pocket Romania, Time Out Bucuresti, Decat o Revista,Asociatia Paspartu -revista Arte si Meserii

 

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *