LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

MODULAB va invita in Gradina Viitorului

de veiozaarte  |  14 mai, 2014  |  0 comentarii

Strada Viitorului nr. 153/24 mai/de la ora 16.00/accesul pe baza de inscriere

Va invitam in Gradina Viitorului, cel mai important proiect al nostru de pana acum, un mediu educational modular ce functioneaza ca incubator de inovatie tehnologica si makerspace. In cadrul evenimentului vom discuta despre trenduri in inovatia tehnologica DIY, interactivitate, aplicatii, dar si despre laborator si bazele culturale si economice ale acestei initiative. In a doua parte a dupa amiezii, participantii se pot implica in activitati de customizare a unor circuite embrionare transformate in obiecte de design functional sau pot ramane la un ceai in gradina.

Atenție: participarea la workshop se face doar pe baza de înscriere. Mai multe informații pe www.romaniandesignweek.ro

poster_Modulab-RDW_final_s

Proiectele Modulab au la bază inovații tehnologice, remixând tehnici de hacking cu tehnologii de interactivitate și efecte vizuale spectaculoase. În cadrul  programului de cercetare al Modulab a fost realizat, in urma cu sapte ani, primul sistem stabil de proiectie holografica din lume, dar si primul ecran multitouch elastic, Tactil. In 2012 au adus scanarea si imprimare 3d in strada la festivalul Steet Delivery, unde doritorii se puteau scana si imprima 3D pe loc. Tot cei de la Modulab au facut, in 2012, Pavilionul Romaniei de la Bienala de Arhitectura de la Veneția interactiv. Anul trecut au organizat prima expozitie de instalatii interactive din România, Symbiomorphogenesis, realizata de o echipa interdisciplinara care a dezvoltat lucrarile in mod colaborativ. Expozitia a putut fi vizitata la MNAC si Bienala de Arhitectura Transilvania. In cadrul Romanian Design Week, Modulab lanseaza proiectul Gradina Viitorului, un mediu educational modular de arta, design, tehnologie și inovatie destinat tuturor categoriilor de public.

Modulab va expune, de asemenea, in cadrul Romanian Design Week, instalatia Digital Biopoesis, o continuare a unui proiect de acum câtiva ani, un acvariu interactiv in care efectele vizuale ale display-ului sunt generate de miscarea in timp real a pestilor. Acvariul este un obiect de design destinat contemplarii, miscarile line ale pestilor avand efecte de relaxare, iar efectele vizuale generate de pesti completeaza privelistea cu dimensiunea digitala imanenta experientei design-ului contemporan.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *