LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

EUROPAfest 2013 sarbatoreste 20 de ani de muzica buna

de veiozaarte  |  7 mai, 2013  |  0 comentarii

It’s all about live quality music !

Anul acesta sarbatorim 20 de ani de EUROPAfest.

20 de ani in care jmEvents a oferit publicului larg un festival care se remarca prin muzica live, profesionalism si eleganta.

europafest-610

Directorul festivalului, dl. Luigi Gageos declara: ”Am creat EUROPAfest cu pasiune si credinta ca putem reusi. Inca de acum 20 de ani am realizat performanta.  Am gandit tot ceea ce am facut ca si cum ne-am fi aflat pe oricare dintre marile scene ale lumii. Chiar daca a fost greu, intr-o societate in continua schimbare, era singurul lucru pe care il puteam face. Rezultatele n-au intarziat sa apara, EUROPAfest devenind unul dintre cele mai apreciate festivaluri, atat in tara, cat si pe plan european. Un lucru este cert, EUROPAfest a creat o imagine pozitiva Romaniei.”

Sub sloganul „It’s all about live quality music!” festivalul reuneste 4 genuri muzicale jazz, blues, pop si muzica clasica.

In 2013, la editia aniversara de 20 de ani, festivalul a pregatit fanilor multe surprize – 17 zile de armonie, bucurie si emotie cu artisti si muzica de calitate din toata lumea, fiind asteptati peste 300 de invitati din 52 de tari si 4 continente.

Festivalul va da startul maratonului de evenimente marca EUROPAfest pe data de 9 mai cu Opening Concert – Ziua Europei, organizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si se va incheia pe data de 25 mai cu Gala EUROPAfest, in care  evolueaza cei mai buni artisti. Cele doua concerte se desfasoara la Teatrul Odeon.

Agenda EUROPAfest mai include o serie de evenimente atractive, in care muzica live e singura care conteaza. Fideli muzicii adevarate, organizatorii pun accentul pe calitate si mai putin pe comercial, lasand ca sunetele de pian, contrabas, chitara, vioara sau prezenta artistilor sa fie cele care captiveaza audienta. Fiecare concert e o lectie de viata, o traire cu momente de magie si atmosfera speciala, pe care le iei cu tine dincolo de sala de concerte.

Oferta e bogata, seri de concerte care se imbina intr-un mod armonios cu jam sessions, caffe festival, workshop-uri si master-classes.

Din anul 2005 EUROPAfest se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.

Facebook EUROPAfest


Agenda EUROPAfest 2013

Bucuresti, 9 – 25 mai

9 mai | Concertul de deschidere – Ziua Europei

Zilele de muzica buna incepe cu armonie, fast, exuberanta si atmosfera electrizanta. Seara promite momente de jazz, blues, pop si muzica clasica sustinute de numele de afis ale evenimentului, interpretari inedite si originale, invitati speciali, proiectii si prezentari atractive.

9 – 18 mai | Concerte – Jazz, Blues, Pop

In serile urmatoare, jmEvents propune concerte de jazz, blues si pop sustinute de trupe consacrate din Suedia, Belgia, UK, Scotia, Bulgaria si Italia.

9 – 24 mai | Caffe Festival & Jam Sessions

Printre cele mai iubite parti ale EUROPAfest se numara si Caffe Festival – concerte spectaculoase in cluburi si cafenele. Prezente muzicale deja consacrate, dar si din noua generatie, vor sustine concerte de jazz, blues & pop si jam sessions in mijlocul publicului.

18 – 25 mai | Concerte – Bucharest International Jazz Competition

Cotat intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, evenimentul este o manifestare singulara in peisajul jazz-ului profesionist din Romania, aflandu-se in 2013 la cea de-a 7-a editie. Se adreseaza trupelor si vocalistilor, avand ca scop recunoasterea valorilor jazz-ului international. Si-au anuntat participarea 27 de trupe din 22 de tari. Noua generatie a jazz-ului mondial va aduce 8 zile de muzica intensa, 100% jazz and more.

18 – 25 mai | Jeunesses International Music Competition – pian

Al doilea concurs desfasurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, competitie binecunoscuta in domeniul muzicii clasice, atat in tara cat si la nivel international. Evenimentul ofera artistilor vizibilitate si suport intr-un moment in care a alege muzica clasica reprezinta o provocare. Acestia vor evolua in fata unui juriu international. In 2013, concursul a inregistrat 144 de pianisti din 41 de tari, numar record, dublu fata de orice concurs international de pian derulat in Romania. Atat cei deja indragostiti de muzica clasica, cat si cei care decid sa o descopere prin EUROPAfest, ii pot cunoaste pe viitorii mari clasici internationali.

20 – 24 mai | workshopuri

Ateliere de jazz, pian, dar si workshopul “Repetitie generala”, condus de apreciata Margareta Paslaru.

25 mai | Gala EUROPAfest

Un eveniment de tinuta, o seara in care publicul are ocazia sa regaseasca cele mai apreciate acorduri si cele mai impresionante prezente. Cu aceasta ocazie are loc si decernarea Diplomei de excelenta pentru sustinerea culturii, acordata de Casa Regala.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *