LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Dark-electronic și experimental-pop cu Mathematique (CA) și Fierbințeanu (RO), live în Grădina OAR!

de veiozaarte  |  21 mai, 2014  |  0 comentarii

Joi, 29 mai, de la ora 20, vă așteptăm la o seară dansantă în aer liber, în Grădina OAR, cu muzică live via Mathematique(dark-electronic, Stellar Kinematics) și Fierbințeanu (experimental pop, Local Records). Intrarea va fi liberă.

Mathematique-&-Fierbinteanu-29.05-OAR-600

În vârstă de numai 21 de ani, Pascale Mercier, aka Mathematique, e originară din Montreal și face muzică pe computer din 2008. Mărturisește că îi place să mixeze tot felul de sunete și percuție în muzica ei, sound-ul său fiind puternic influențat de jazz fusion, dance și RnB. Cu vocea sa puternică și versurile sincere și pline de emoții, Pascale spune că este inspirată de internet, computere, dragoste și alte ființe umane.

Cel mai recent EP Mathematique, Feel, a fost lansat în aprilie 2014 de label-ul francez Stellar Kinematics și conține, pe lângă piese proprii, și un remix al melodiei „Yawun”realizat de Plurabelle, duo-ul autohton, format din Cristian Fierbințeanu și Alex Bălă, al cărui album de debut, Phantom Pyramid, va fi lansat, anul acesta, tot de label-ul Stellar Kinematics.

Mathematique ajunge la finalul primăverii în Europa, într-un turneu care începe în Polonia și continuă cu România, Germania și Franța. Show-urile sale live sunt intense și dansante, conținând atât piese de pe noul EP, cât și secvențe de pe albumele anterioare, „Dossier Pascale”, „Forteressen”, „Tropical Casette”, „Coeur”, „Noise Pour Toi”.

soundcloud | bandcamp | Mathematique live

Fierbinteanu600
Fierbințeanu
este un duo electro/experimental pop din București, format din Gabriela Fierbințeanu (voce) și Cristian Fierbințeanu (computer, bas, voce). Muzica lor înglobează elemente pop, electro, psihedelice, noise, ambientale și colaje de sunete. În 2012, cei doi au câștigat concursul de remixuri după muzica lui Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh. Trupa a lansat independent un maxi-single, Love Goes Round In Circles (2011) și un dublu-CD, The Beauty Of Music (2012), ambele disponibile via Bandcamp. A urmat albumul Silence As Beauty lansat anul trecut, la Local Records.

Pe 29 mai, la Gradina OAR, Fierbințeanu vin cu piese noi de pe viitorul album, Massive Exposure, ce va fi lansat în toamna acestui an.

„Una dintre cele mai excentrice creaturi ale muzicii independente fabricate în România” – Dilema Veche

Web | Video1 | Video2

Intrarea la concertul Mathematique și Fierbințeanu de la Gradina OAR (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 19) de joi, 29 mai, ora 20.00, este liberă.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *