LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

POINT. O nouă dimensiune a orașului

de veiozaarte  |  21 ianuarie, 2016  |  0 comentarii

Din 29 ianuarie poți experimenta o nouă dimensiune a orașului. POINT își deschide porțile în cadrul unui eveniment inedit – o instalație creată de Cristiana Cott Negoescu care va invada întreaga clădire și-i va face pe vizitatori să descopere activ spațiul.

“POINT are un ritm care pune lucrurile într-o mișcare artistică.” – Cristiana Cott Negoescu

POINT.-DIMENSION---Afis-cu-logo850

POINT marchează prin acest eveniment original deschiderea unui spațiu destinat evenimentelor și acțiunilor culturale. Într-un loc care incită, provoacă și inspiră atât artiștii cat si spectatorii. Și, cel mai important, POINT își propune să aducă împreună oameni interesați să expună și să dezbată creativ idei.

„Spațiul de la POINT mi-a permis o flexibilitate sporită pentru exprimarea mea multimedia. Arhitectura camerelor m-a făcut să mă gândesc la repartizarea creierului amalgamat cu replicile lui în materie și energie.” – Cristiana Cott Negoescu

POINT---Subsol850

Cristiana Cott Negoescu este conceptograf, plăsmuitoare oculto-vizuală, performer și scriitoare. Experimentează amalgamarea multiversului potențial prin platforme multimedia și le propune celor care vor participa la această instalație un nou orizont pe care-l vor putea înțelege și experimenta, explorând dimensiuni ale aceluiași punct. Lămpile folosite au fost create special pentru acest eveniment cu ajutorul Luminish.

Accesând link-urile de mai jos puteți afla mai mule despre:

Eveniment: https://www.facebook.com/events/1687841341494113
Cristiana: https://www.cristianacott.com
Luminish: http://atelieruldecarte.blogspot.ro

POINT---Mansarda850

POINT are o direcție artistică clar trasată ce urmărește descoperirea și punerea în scenă a textelor noi în premieră în țara noastră (NSFW de Lucy Kirkwood) sau revigorarea radicală a unor texte clasice (Menajeria de sticlă de Tennessee Williams). Se încurajează creațiile performative și interdisciplinare. Ne dorim să aducem un alt tip de teatru, onest și empatic, care să prezinte publicului teme actuale care macină societatea și indivizii.

NSFW – Not Safe For Work, este abrevierea folosită pentru paginile sau website-urile care conțin materiale erotice sau pornografice ce nu ar trebui accesate în public sau la locul de muncă. Textul NSFW este montat în premieră națională la POINT în regia lui Horia Suru iar din distribuția spectacolului fac parte actorii: Emilian Oprea, Gabriel Răuță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean și Rareș Andrici. Piesa scrisa de Lucy Kirkwood este o satiră proaspătă care analizează într-un mod curajos jocurile de putere din lumea media, într-o eră a photoshop-ului, a exibitionismului pe internet.

Următoarea premieră POINT este o reinterpretare a cunoscutului text al lui Tenessee Williams – Menajeria de sticlă. Spectacolul creat de Alexandra Penciuc este o călătorie prin cele mai lăuntrice amintiri oferind spectatorilor o puternică experiență emoțională. Actorii Emil Măndănac, Ilinca Hărnuț, Cătălina Moga și Mihai Smarandache dau viață acestui demers extrem de personal.

POINT---Parter850

Mai multe detalii despre spațiu și evenimentele viitoare puteți afla accesând link-ul: www.facebook.com/pointarthub

Parteneri: Tananana, Cinemagia, Observatorul Cultural, Orașul Meu, Liternet, Yorick.ro, Veioza Arte, Urban.ro, Zile și Nopți.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *