LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

1Zi Art Space se deschide cu expozitia HOMINIDE

de veiozaarte  |  13 decembrie, 2013  |  0 comentarii

Se lanseaza un nou spatiu de arta contemporana 1Zi Art Space cu expozitia HOMINIDE a artistilor Otilia Cadar si Liviu Coman. Un debut ca GRUP artistic.

1Zi Art Space promoveaza proiecte de arta pentru o zi.

Vernisajul va fi joi, 19 decembrie 2013, incepand cu ora 18, pe Calea Mosilor, nr 21, langa magazinul Cocor Unirii.
afis-hominide610
Proiectul „Creaturi HOMINIDE” a aparut in urma studierii unor documente ce contineau informatii despre o serie de investigatii arheologice sistate, unde au fost gasite fosile hominiene. Ele se caracterizau prin mers biped si dentitie umana. Acestea se presupune ca s-au dezvoltat in paralel cu Homo sapiens sapiens in perioada Antropogena, insa doatorita unor caracteristici fizice deosebite, sansele de supravietuire si evolutie au fost nule.
Datorita petrefactelor descoperite s-a putut reconstitui morfologia acestor hominizi cu schelet similar celui uman. Diferentele majore sunt datorate formei si structurii craniene, de aici putand fi deosebite trei subspecii: Homo cnidaria, Homo lucanus, Homo hydroxyapatite. Studii antropologice arata ca primele semne de existenta ale acestor creaturi au aparut in urma formarii unor imense calote glaciare in urma cu 2 milioane de ani.
In aceasta expozitie artistii au recompus, cu ajutorul datelor existente, portretele acestor creaturi hominide si cateva forme tridimensionale din constitutia craniului.

1Zi Art Space pe Facebook | Evenimentul HOMINIDE pe Facebook

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *