LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Austrian Hours @ Green Hours #3

de veiozaarte  |  23 ianuarie, 2012  |  0 comentarii

Cea de-a treia ediție a Austrian Hours @ Green Hours continuă și în acest an incursiunile în lumea jazz-ului austriac prezentând cinci formații cu o personalități muzicale puternice. Astfel în 26 ianuarieconcertează Pichler´Bros iar pe 9 februarie Talltones. Un dialog intens între acordeon și violoncel ne este oferit în 23 februarie de Klaus Paier și Asja Valcik, seria de concerte continuând pe 8 martie cu Martin Gasselsberger Trio. Formația Quadtrat:sch încheie seia de concerte din acest an pe 15 martie cu un concert cu adevărat austriac interpretat la cvartetul de instrumnte format din țambal, chitară, țiteră și contrabas. Concertele încep la orele 21 iar biletele pot fi rezervate la Green Hours 22 Jazz Cafe.

26 ianuarie 

Pichler Bros.

Gemenii Matthias și Andreas Pichler, cunoscuți de mai mult timp în lumea jazzului austriac au decis în sfârșit să concerteze singuri. Sub numele Pichler Bros. își prezintă compozițiile proprii pentru voce, contrabas, percuție și banjo.
Simțul ritmic deosebit de care dau dovadă, se potrivește perfect cu melodiile plăcute care împrumută elemente din curentul pop, talentul lor improvizatoric conferind fiecărei piese un caracter personal. Ei au mai concertat în cadrul Austrian Hours @ Green Hours alături de ghitaristul Wolfgang Muthspiel în 2011.

9 februarie

Talltones
Inspirați de idolii lor Kurt Weill, Jimi Hendrix și Tom Waits Primus Sitter (ghitară), Richie Klammer (voce, trompetă) și Stefan Gferrer (contrabas) s-au decis în
anul 2006 să înființeze această formație. Cei trei muzicieni, care colaborează și în alte grupuri, ne invită în această formulă la o plimbare destinsă cu inflexiuni de pop prin lumea plină de surprize a jazz-ului.

23 februarie

Klaus Paier & Asia Valcic – A deux
Acordeonistul și compozitorul austriac Klaus Paier împreună cu violoncelista Asja Valcic originară din Croația ne prezintă Eurojazz la cel mai înalt nivel.
Compozițiile lui Paier demonstrează atât măiestria sa în acest domeniu cât și virtuozitatea de care atât el, cât și Asja Valcic – dau dovadă ca instrumentaliști. Programul reușește să încânte prin muzicalitatea compozițiilor, din care nu lipsesc influențe clare din tangoul argentinian, modern jazz dar nici accentele clasice. Tehnica excelentă a celor doi soliști, de care aceștia au dat dovadă și în colaborările cu nume de prim rang din lumea jazzului dar și a muzicii clasice, se îmbină perfect cu sunetul cald dar ferm al violoncelului și cu caracterul vioi al acordeonului, rezultatul fiind o aventură muzicală unică.

8 martie

MG3 Martin Gasselsberger Trio
Pianistul Martin Gasselsberger a fost desemnat de către revista „Concerto” drept artistul austriac de jazz al anului 2010.
Această distincție se datorează în deosebită măsură și activității sale din acest trio.
Alături de Roland Kramer (contrabas) și
Gerald Endstrasser (percuție) ne prezintă un
program caracterizat pe de o parte de un sound seren și destins pe de altă parte de un înalt grad de improvizație, impresionant prin acuratețe și inventivitate. Dialogul muzical dintre cei trei muzicieni variază de la concert la concert, promițând un recital imprevizibil și exploziv.

15 martie

Quadrat:sch
Christof Dienz (țiteră), Barbara Romen (țambal), Gunter Schneider (ghitară) și Alexandra Dienz (contrabas) ne oferă o incursiune inedită întrun univers sonor cu totual aparte. În lumea Alpilor cvartetul format din țambal, țiteră,ghitară și contrabas este cunoscut din secolul 18 și era preferat pentru muzica mai liniștită pe care nu se dansa. Quadrat:sch se folosesc de sunetul delicat al instrumentelor tradiționale pe care le redescoperă conform gustului propriu. Accentele avangardiste completate de idei împrumutate din muzica clasică și cea populară precum și gradul ridicat de improvizație sunt garanții ale unui deliciu muzical deosebit.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *