LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Filmul INCENDII se lanseaza in Romania

de veiozaarte  |  21 iunie, 2011  |  0 comentarii

Vineri, 24 iunie, filmul „Incendii” de Denis Villeneuve, nominalizat la Oscar 2011 pentru cel mai bun film strain se lanseaza in cinematografele din Romania.

Adaptare dupa scenariul lui Wajdi Mouawad, “Incendii/Incedies” este o poveste emotionanta care aduce ororile razboiului la un nivel foarte personal si dezvaluie intr-un mod puternic dar, in acelasi timp poetic, urmele adanci ale violentei si forta miraculoasa a dorintei de supravietuire.

Regia este semnata de Denis Villeneuve care este si autorul scenariului alaturi de Wajdi Mouawad si Valérie Beaugrand-Champagne, durata filmului este de 130 de minute, genul: drama, razboi. Din distributie fac parte:  Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin si Maxim Gaudette

Nominalizat la Oscar in 2011 pentru Cel mai bun film strain, „Incendii” a obtinut Premiul pentru Cel mai bun film, sectiunea Venice Days la Festivalul de Film de la Venetia; 8 Premii Genie pentru Cel mai bun film,  Regie, Imagine Sunet, Montaj, Editare Sunet, Scenariu, Cea mai buna actrita intr-un rol principal (Lubna Azabal); Vancouver Film Critics Circle: Premiile VFCC pentru Cea mai buna actrita intr-un film canadian (Lubna Azabal), Cel mai bun film, Cel mai bun regizor intr-un film canadian.  Festivaluri: Veneţia 2010 (Giornate degli autori), Toronto 2010, Telluride 2010

Sinopsis:

In timp ce notarul Lebel (Rémy Girard), asistat de gemenii Jeanne Simon si Marwan (Melissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette), citeste testamentul mamei lor Nawal (Lubna Azabal), acestia sunt uimiti sa vada ca este vorba despre doua scrisori: una pentru tatal lor, despre care se credea ca e mort, şi alta pentru fratele lor de a carui existenta au aflat abia atunci.

In tot acest mister, care invaluie mostenirea lasata de mama lor, Jeanne gaseste explicatia tacerii in care se retrasese Nawal in ultimele saptamani din viata. Jeanne e hotarata sa plece imediat in Orientul Mijlociu pentru a cerceta cat mai amanuntit trecutul familiei despre care realizeaza ca nu stie aproape nimic.

Simon ramane insa indiferent la aceste intrigi lasate in urma de o mama care a fost mereu distanta şi rece. Cu toate acestea, dragostea pentru sora lui este atat de puternica incat se hotaraste sa o insoteasca pe aceasta in descoperirea arborelui genealogic si al trecutului lui Nawal, o mama foarte diferita de cea pe care o stiau ei.

Cu ajutorul lui Lebel, gemenii refac povestea femeii care i-a adus in aceasta lume, descoperind o soarta tragica, marcata pentru totdeauna de razboi si ura dar, in acelasi timp, si o femeie cu un curaj exceptional.

official website

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *