LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Alexander Robotnick afterparty for Street Delivery

de veiozaarte  |  5 iunie, 2011  |  0 comentarii

1983: În singurătatea studioului său din Florența, Maurizio Dami lucra la o melodie cu gândul să mai facă niște bani. Auzise de la cineva că o piesă electro-dance de rahat poate să vândă pe puțin 10.000 de discuri. Așa că a făcut ‘Problèmes d’Amour’ (http://youtu.be/jMN9_7tPFCY) și și-a zis Alexander Robotnick. Nu era prea mulțumit de calitatea tehnică a piesei și nici de faptul că habar n-avea engleză. În mod ironic, a vândut chiar 10.000 de discuri, așa că Robotnick a considerat-o de rahat și a renunțat la visurile sale electronice.

Flash forward 20 de ani: Căutându-și numele pe net, Robotnick descoperă cu mirare că ‘Problèmes d’Amour’ influențase zeci de artiști de succes și era deja considerată o piesă-cult a muzicii de dans. Cele 10.000 de discuri se vânduseră mai ales în SUA și UK. Cineva l-a întrebat dacă încă mai e DJ. Robotnick a hotărât să zică da. Deși nu performase niciodată până atunci un DJ set, a ieșit din casă și și-a cumpărat primul laptop. Avea 53 de ani.

De-a lungul carierei sale care se întinde pe mai bine de patru decenii, Robotnick a experimentat jazz, cabaret, muzică de teatru și film, instalații video, world music, apoi s-a întors la muzica electronică.

Robotnick este un artist neobosit, mereu curios de evoluțiile actuale ale muzicii, în același timp conștient de trecutul ei. Vine la Street Delivery pentru afterparty-ul oficial de pe 11 iunie, Club Berlin.

15 lei pe str. Arthur Verona, la standurile Street Delivery
20 lei direct la Club Berlin

Organizat de 4Play și VeiozaArte
Susținut de Street Delivery și Radio Guerrilla
Provoked by Grolsch

Parteneri media: Realitatea.net, Voxpublica, B365.ro, Șapte Seri, Feeder, Vice, Ginger Group.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *