LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

THE AMSTERDAMS & ICE BLACK BIRDS (UK) live @ CONTROL

de veiozaarte  |  13 decembrie, 2011  |  0 comentarii

Tuborg Sound prezinta vineri, 16 decembrie, in club Control, concertul trupei britanice Ice Black Birds, aflata in premiera la Bucuresti, alaturi de performance-ul uneia dintre cele mai reprezentative trupe ale scenei alternative romanesti: The Amsterdams.

Evenimentul incepe la ora 21.00. Intrare: 10 lei (acces in club + concert).

*****
The Amsterdams se lansau in 2005, ca un proiect muzical dedicat curentului indie.

In prezent, trupa este formata din Andrei Hategan (voce, clape), Ovidiu Bejan (chitara), Augustin Nicolae (chitara bas) si Andrei Ungureanu (chitara).

In primavara anului 2008, The Amsterdams au lansat „Automatic”, EP-ul lor de debut, care a patruns si pe piata Marii Britanii. Trupa a fost invitata sa concerteze atat pe plan local cat si international. Un an mai tarziu lansau albumul „Adolessons”.

La inceputul anului acesta, The Amsterdams reveneau cu „Electromagnetica”, un album de 10 piese produs de Electric Brother si masterizat de Harris Newman (cunoscut pentru colaborare cu trupe ca The Arcade Fire si Wolf Parade).

The Amsterdams lansau vara aceasta clipul single-ului „Summertime”, se pregatesc acum de lansarea unui nou material video si lucreaza deja la piesele pentru un nou album, pe care il vor inregistra anul viitor undeva in afara tarii.

www.youtube.com/watch?v=fmwBBrsh9a8

www.TheAmsterdams.com
www.facebook.com/TheAmsterdams

*****

Ice Black Birds

In 2008, undeva in Brighton (UK), Sam Denniston si colegul sau de facultate, George Grinling, se intalneau si inregistrau primele lor piese sub numele de Ice Black Birds. Creatiile lor de inceput au fost inspirate de blues si rock ‘n’ roll, de nume ca The Stones, Cream si Creedence Clearwater Revival, dar si de trupe mai actuale ca The Black Keys sau White Denim.

Show-urile lor pline de succes si o serie de turnee ca supporting band alaturi de Wave Machines, Post War Years, We Have Band, Joe Gideon & the Shark, Local Natives & Peggy Sue, Go Back to the Zoo consolideaza succesul lor european si face din concertele lor un „must see act”.

Primul lor single, „Ears To The Ground” apare in martie 2010 la propria lor casa de inregistrari, Black Bird Records , completat ulterior de „Heavy Independent Blues”, un B-side track, intr-un stil blues old school. Pe 14 iunie 2010, Ice Black Birds semnau cu label-ul londonez Laissez Faire Club Records, pentru cel de-al doilea single: „As Birds We’d Be Fine”.

„22:22”, cel de-al treilea single, produs intr-o maniera independenta, denota elanul cu care Ice Black Birds pornesc sa cucereasca scena rock internationala.

Ice Black Birds sunt asteptati pe scena clubului Control dupa un an plin de concerte europene, dar si dupa o serie de performance-uri in fata publicului american din New York si din cadrul festivalului SXSW 2011.

Trupa britanica promite o adevarata dezlantuire de forte si un show senzational!

www.youtube.com/watch?v=8V4VMKGMZ-Y

http://www.iceblackbirds.co.uk/
www.myspace.com/iceblackbirdsuk

Ice Black Birds’ music betrays an intricate knowledge and love of classic rock’n’ roll, blues and alt-country. „22:22” is catchy enough to be a serious hit and should be the sound track to many a summer party. – AAA Music

*****

Un eveniment sprijinit de WIZZAIR si Hello Hotels Bucharest.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Feeder, BestMusic, BeWhere, Carevasazica, Decat o Revista, Feeder, Hypestreet, iConcert, IQads, Metropotam, Zoom, Orasul Meu, Arte si Meserii, Sapte Seri, Shopping Report, Shopping News , Tilllate, b365.ro, VeiozaArte, VICE, Zile si nopti.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *