LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Kultur Shock

de veiozaarte  |  25 martie, 2011  |  1 comentariu

Marti 5 Aprilie Bring The Noise va invita in Control pentru un live Kultur Shock. Originara din Seattle, trupa gypsy punk, imbina temele muzicale balcanice si gypsy folk cu rock-ul, metal-ul sau punk-ul.

Componenta multiculturala a trupei (Bosnia, Bulgaria, Japonia, U.S.) isi imprima si desavarseste sound-ul specific Kultur Shock.

In 2004, Kultur Shock lansa Kultura Dictatura, un album produs de  Billy Gould ( Koolarrow Records) care i-a facut cunoscuti pe plan international.

http://www.youtube.com/watch?v=j6n7PdHdiZ0&feature=related

Kultur Shock se autodefineste ca „a live band of blue-collar immigrants”.

Acelasi Billy Gould le lansa in 2006 albumul We Came To Take Your Jobs Away, un protest vehement si un proiect ce vine sa intareasca statementul referitor la minoritati si la statutul imigrantilor.

http://www.youtube.com/watch?v=ufLtq-0Ue1g&feature=related

Aflati intr-un turneu de promovare al celui de-al 7lea album Ministry of Kultur va asteapta pe scena din Control pentru un show incendiar.

Intrarea: 30lei

www.kulturshock.com

www.kulturshock.bandcamp.com

 

*****************

Al saptelea album al celor de la Kultur Shock,  Ministry of Kultur, va fi disponibil online de la 1 martie 2011. Astfel, acest album va putea fi procurat prin CD Baby si www.kulturshock.com, si  va putea fi downloadat  de pe www.kulturshock.bandcamp.com, iTunes, Amazon.com.

Cei de la Kultur Shock isis incep show-urile pentru lansarea albumului in Seattle la The Crocodile ( 25 martie 20110 si in New York la Webster Hall (30 martie, cu Slavic Soul Party), apoi continua cu un turneu European ce include 15 concerte.

 

Avand peste 600 de concerte la activ si numerosi fani in intreaga lume, cei de la Kultur Shock se intorc cu mult asteptatul album, Ministry of Kultur. Acesta a fost lansat pe data de 1 martie 2011 si a fost inregistrat de lcunoscutul producator producator din Seattle,  Jack Endino. Comparati de cele mai multe ori cu System of a Down sau camarazii lor de tur- Gogol Bordello-, soundul Kultur Shock  este o combinatie intre muzica traditionala & western rock.

 

Sub indrumarea vocalului Gino Srdjan Yevdjevich (pop star din fosta Iugoslavie transformat in anarhist), lansarea albumului ii prinde pe cei de la Kultur Shock combinand notele grele cu un stil bombastic. Prima piesa a albumului, “Choko ko ko”, ii avertizeaza pe ascultatori de natura dinamica a acestui album. Ministry of Kultur pastreaza amprenta trupei, insa duce totul la un nivel superior.De la nebunia punk-ului balcanic- Mujo Kuje-, la strigatul de lupta pentru supravietuire -Duga-, ascultatorii au sansa sa redescopere ceva nou de fiecare data cand se intalnesc cu cei de la Kultur Shock!

 

Sunetul celor de la Kultur Shock este intr-o continua evolutie fiind  reinventat de fiecare data, iar ultimul album este dovada clara. Chitaristul bulgar Val Kiossovski, basistul Guy Davis, saxofonistul Amy Denio, tobosarul Chris Stromquist  si ultima “achizitie”, violonistul Paris Hurley, balanseaza functionalitatea familiei disfunctionale, adaugand un John Zorn-style kick melodiilor traditionale  balcanice.

 

Infiintata in 1996 in Seatle, Kultur Shock este prodigiul lui Yevdjevich, care s-a mutat in SUA cu ajutorul lui Joan Baez, dupa asediul din Sarajevo (92-94). La vremea aceea trupa era un cvartet electro-folk-traditional, insa la insistentele basistului de la Nirvana, Krist Novoselic (el insusi fiind copilul unor emigranti croati ) – Yevdjevich a “reformulat” trupa, imprimandu-i o directie rock cu influente de muzica balcanica. Fiind introdusi de catre Jello Biafra, trupa a semnat cu Kool Arrow Records,  casa lui Billy Gould de la Faith No More, cu care au inregistrat trei albume.

 

Ministry of Kultur  este expresia crezului celor de la Kultur Shock, ca in ziua de azi nimic nu este cum ar trebui sa fie. In timp ce acesta este cel mai accesibil album pentru ascultatorii americani, stilul ambiguu şi divers al muzicii il face pe ascultator sa fie nesigur “de ce-l asteapta dupa colt “, iar asta este ceea ce si-au dorit cei de la Kultur Shock; Yevdjevich explica : “Noi nu cantam despre inimi zdrobite si despre flori, ci despre viata de zi cu zi si despre credinta ca la un moment dat o sa fie mai bine… sau mai rau. Prin punk ne exprimam dorinta de a lupta, prin muzica balcanica impartasim trairile poporului din care ne tragem si care ne reprezinta, iar <<aventurile cu note de metal>> reprezinta modalitatea noastra de a ne arata furia imporiva <<masinariei>>”.

 

Intr-un comunicat, legenda punk Jello Biafra, solistul trupei Dead Kennedys,  declara despre cei de la Kultur Shock ca reprezinta exact ceea ce punk-rock-ul ar trebui sa fie.

 

Chiar daca cei de la Kultur Shock raman fideli scenei din Seatle, avand aparitii regulate pe plan local, national si la festivaluri locale inca din 2003, trupa  a sustinut numeroase concerte si peste ocean, ajungand sa devina simbolul diferitor cluburi din Europa, Rusia, Balcani si Turcia.

 

 

Ministry of Kultur Tour Dates:

25.3.11 Seattle –The Crocodile

30.3.11 New York City — The Studio at Webster Hall

01.4.11 Vienna — Ost klub

02.4.11 Banja Luka — DFK

03.4.11 Belgrade — Gun club

05.4.11 Bucharest — Control club

06.4.11 Sofia — 4KM

07.4.11 Thessaloniki – Principal Club

08.4.11 Athens — venue tba

09.4.11 Istanbul — Ghetto

10.4.11 Skopje — venue tba

12.4.11 Osijek — Mini Teatar

13.4.11 Ljubljana — Cvetlicarna

14.4.11 Zagreb — Boogaloo

15.4.11 Verona — Interzona

16.4.11 Zurich — Exil

17.4.11 Munich — Feierwerk

 

Press Quote:

„Kultur Shock is what punk rock should sound like” —Jello Biafra

 

“Itʼs System of a Down finally consumed by their folkisms; itʼs a Romany campfire gathering where gypsies turn amps up to 11. Itʼs six languages spilling over rock, hip-hop, samba, balladry and punk. But most of all, it will rock your world”Kerrang! (4star review)

 

„they’re a hoot….Kultur Shock want their disparate sounds to pierce borders, create shock—which is the band’s own method of asserting control.” Village Voice

 

“Kultur Shock are the very model of a multi-cultural punk rock band…some of it wouldnʼt sound out of place at your local kebab shop, but itʼs the sort of thing that would upset our WOMAD friends because it isnʼt ʻpureʼ or ʻauthenticʼ enough..” Metal Hammer

 

„Kultur Shock frontman lets his vibrato Gino Yevdjevich undulate in large waves, as if to swell his entire being in grandeur.”Village Voice

 

 

„Mariachi gypsy-folk insanity from The Balkans. No, really….the closest approximation to Kultur Shock’s demented din is System of a Down gone mariachi.”Kerrang!

EVENIMENTE

Un răspuns la “Kultur Shock”

  1. […] TV Production.Mai multe detalii pe veiozaarte.roAcest subiect este mentionat in alte 1 articol:- share me a pixel – veiozaarte.ro This entry was posted in Roblogfest, Uncategorized and tagged com, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *