LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Filme de exceptie la BIEFF, 2011

de veiozaarte  |  16 octombrie, 2011  |  0 comentarii

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF revine anul acesta, între 16 si 20 noiembrie, sub un nume nou – BIEFF şi, aşa cum şi-a obişnuit publicul, cu programe la fel de generoase în privinţa filmelor premiate la cele mai prestigioase festivaluri internaţionale de film şi, bineînţeles, cu invitaţi speciali surpriză.

Creat sub patronajul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti si al Universităţii de Artă Bucureşti, cu suportul Centrului Naţional al Cinematografiei, BIEFF este singurul eveniment din România dedicat filmului experimental şi artei vizuale. În 2011 BIEFF continuă misiunea de promovare a filmelor inovatoare şi a artiştilor cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane. Timp de cinci zile, la Cinema Scala, publicul va avea acces gratuit la cele mai îndrăzneţe filme ale anului, atât din punct de vedere al estetic, cât şi al conţinutului, filme ce reprezintă un cinema al libertăţii totale de creaţie, un cinema fără compromisuri.

Ca şi la ediţia din 2010, BIEFF este onorat să aiba ca parteneri trei festivaluri de renume din zona cinema-ului de avangardă: Quinzaine des Realisateurs- secţiune a Festivalului de Film de la Cannes a cărei centru de interesîlreprezintă tendinţele radical inovatoare din cinematografia contemporană -, legendarul Festival de Film de la Oberhausen şi cel mai vechi şi renumit festival de scurt metraj din ţările nordice, Festivalul de la Tampere. Fiecare dintre acestea aduce în faţa publicului român un program special constând într-o selecţie a celor mai reprezentative titluri din ultimii ani, oferind pasionaţilor de film acces la trei evenimente cinematografice de primă clasă.

Competiţia Internaţională BIEFF 2011 oferă o selecţie a celor mai interesante titluri din ultimii ani din zona cinema-ului de avangardă şi a artelor vizuale, filme multipremiate şi prezentate în muzee prestigioase în întreaga lume, printre care, în premieră în România scurtmetrajele câştigătoare la festivalurile de film de la Veneţia, Cannes, Berlinale, Rotterdam, Oberhausen.

Programul special “Dutch Experimental Film And Visual Art” concentrează filme aparţinând uneia dintre cele mai interesante şi dinamice zone artistice actuale: filmul experimental din Ţările de Jos.

BIEFF 2011 va prezenta, de asemenea, o Retrospectivă dedicată invitaţilor speciali din acest an, nume influente din zona cinematografiei contemporane experimentale şi o serie de seminarii organizate în colaborare cu Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti la care BIEFF va avea ca invitaţi profesionişti de prestigiu din domeniului filmului de avangardă şi artei vizuale, curatori ai unora dintre cele mai importante festivaluri internaţionale de film.

Acestea sunt doar câteva dintre atractiile unei ediţii BIEFF care se anunţă mai plină de evenimente ca niciodată. Surprizele vor fi dezvăluite pas cu pas, până pe 16 noiembrie 2011, când se va da startul noii ediţii a Festivalului International de Film Experimental Bucuresti.

————————————————————————————————————

Festivalul Internaţional de Film Experimental BucureştiBIEFF este organizat de Asociatia Cultura si Imagine şi susţinut de UNATC, UNArte, Le Fresnoy Studio National des Arts Contemporaines,ARCUB, Romania Film, Institutul Cultural Roman, British Council, Ambasada Finlandei, Centrul Ceh, Fundatia Konrad Adenauer, Institutul Polonez, Delegatia Wallonie-Bruxelles, Design Forge

Sponsori: JTI, Abis Studio, DHL, EVEREST Tipografie, Kodak CineLabs România, ALLTUR, Hotel Moxa

Parteneri Media: TVR2, 24FUN, anzisoft, Cinemarx, Modernism.ro, Filmreporter, Metropotam, Cinefan, Filmetari, HBO, Apropo.ro

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *