LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Post-punk new-yorkez cu ERAAS, in premiera la Bucuresti

de veiozaarte  |  23 aprilie, 2013  |  0 comentarii

Eraas, una din cele mai promitatoare formatii ale scenei post-punk si art-rock new-yorkeze, va concerta, in premiera la Bucuresti, joi 9 mai, de la ora 21, la Panic! Club (Str. Academiei, 19). In deschidere, proiectul Michiu & Fierbinteanu (psihedelic/ experimental/ noise, Bucuresti). Un eveniment Provoked by Grolsch.

eraas_web610

Eraas este un cvartet new-yorkez de muzicieni, fondat in 2011 de Robert Toher si Austin Stawiarz, fosti membri ai trupei cult Apse (ATP Recordings). Sound-ul lor tribal atmospheric, dupa cum insisi il descriu, are valente post-punk, art-rock si electro, percutie energica, linii de bas insinuante, solo-uri de chitara hipnotice si o voce tulburatoare.

Albumul omonim de debut, lansat in toamna anului trecut de casa de discuri americana Felte, a fost foarte bine primit de criticii muzicali, fiind insotit de un turneu de amploare in Statele Unite si Canada, alaturi de artisti ca Trust, The Soft Moon, Weekend sau Bear in Heaven. In ianuarie 2013, Eraas au surprins din nou cu un videoclip misterios si atmosferic la piesa Ghost, prezentat in premiera de Pitchfork.tv.

Primavara aceasta, cvartetul new-yorkez isi va prezenta albumul de debut si in Europa. Pe 9 mai, turneul Eraas se opreste la Bucuresti, in Panic! Club, inainte de un concert din seria All Tomorrow’s Parties, la Londra.

Website | Facebook | Soundcloud

A dark, bass-driven throb that’s got a whole lot of stark Factory Records undertow working for it
Stereogum

A more percussive side of Eraas blends seamlessly with its driving bass riffs, disquieting synthscapes, and quietly wailing vocalsPitchfork

Eerie, goth-y, atmospheric and wonderfully weird pop music from Brooklyn duoAmoeba Blog
Silvery, esoteric, and minimalist shape, as ethereal vocals recalling The Knife slither around sinewy bass groves and stray glass synth shardsUnder The Radar

Eraas610

Michiu & Fierbinteanu este un proiect muzical experimental/ psychedelic/ noise din Bucuresti. Dan Michiu Dinescu (chitara, efecte) face parte parte din colectivul muzical independent Abator Industries, in timp ce Cristian Fierbinteanu (voce, bass, computer, efecte) este jumatate din proiectul Fierbinteanu, o formatie digital-pop care activeaza in Bucuresti. Show-urile live Michiu & Fierbinteanu sunt dinamice si contin elemente inedite de improvizatie. Recent, cei doi au realizat un disc – inregistrarea unei sesiuni live din ianuarie 2013, la studioul Photoliu din Bucuresti.

Audio | 

http://abator-industries.tumblr.com/

http://fierbinteanu.com/

Biletele la concert vor costa 20 de lei si vor fi disponibile in seara evenimentului, la intrare. Pentru mai multe detalii, urmariti pagina de Facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/events/610924252257914

Concertul Eraas este organizat de Panic! Club si OneDay Live. Parteneri: Radio Guerrilla, Mixtopia.ro, Sapte Seri, All Hollow, BeWhere, Zile si nopti, VICE, Cooperativa Urbana, Hipmag.ro, Hypestreet.ro, iConcert.ro, IQads, Sub25.ro, Metropotam, Orasul Meu, Veioza Arte.

OneDay Live: http://oneday.ro/live/   http://www.facebook.com/OneDayLive

Panic! Club: http://www.panic-club.ro  http://www.facebook.com/clubpanic

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *