LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Pink Freud live @ CONTROL

de veiozaarte  |  26 martie, 2012  |  0 comentarii

Joi 29 martie, trupa PINK FREUD revine in Romania, promitand un show plin de dinamism si originalitate.Evenimentul din clubul Control este organizat cu sprijinul Institutului Polonez, care le va facilitat si participarea la Bienala Internaţionala de Teatru REFLEX (28 martie 2012, Sfantu Gheorghe).

Infiintata de Wojtek Mazolewski in anul 1998, PINK FREUD spargea tiparele muzicale ale vremii printr-un sound proaspat si modern, o combinatie de  jazz cu rock, folk, jungle, drum’n’bass. Chiar dupa primul lor album – “Zawijassy”-, publicul a remarcat diferenta dintre inregistrari si live-urile lor absolut fascinante si a inscris performance-urile genialilor polonezi sub labelul “trance-jazz-dance”.

In sondajul Jazz Top 2007 al revistei „Jazz Forum”, Pink Freud a fost desemnata cea mai buna trupa de jazz electronic .Folosind o mare varietate de instrumente de la contrabas, trompeta si vibrafon la electronice,Pink Freud scot la iveala tonalitati pline de originalitate si finete, care cer mare atentie si concentrare din partea ascultatorilor.

Abordarea libera a jazz-ului se modifica si se coloreaza de la un album la altul.

„Fara sa piarda din energia sa caracteristica, dar venind cu si mai mult entuziasm, Pink Freud marcheaza prin „Alchemia” urmatorul punct decisiv in cariera sa artistica, caracterizandu-se prin viziunea auctoriala asupra muzicii, prin maiestria execuaiei si expresivitatea scenica.” – Piotr Lewandowski/ „Popup Magazine” , despre „Alchemia” (Universal Music) , primul album oficial de studio al formatiei.

Foarte apreciata si pentru videoclipurile sale , trupa Pink Freud primea, in 2005, premiul Yach la categoria „Alta Energie” pentru clipul piesei  „Come as you are”, iar in 2007 obtinea Grand Prix la festivalul Yach Film pentru clipul piesei „Dziwny jest ten kraj” („Aceasta tara este ciudata”), care deschide albumul „PUNK FREUD”.

O mostra de abordare artistica avantgardista este si   „Monster of Jazz”, cel mai recent album al trupei ( al-7-lea).

In pragul lansarii unui nou album si după un lung turneu ce i-a purtat pe scenele multor cluburi si festivaluri europene (Polonia, Anglia, Elveţia, Ungaria, Franţa), dar şi Asia (Japonia), PINK FREUD revin in Bucuresti pentru un concert spectaculos, o  adevarata demonstratie de creativitate nemarginita , improvizatie, spontaneitate si talent.

Va asteptam la Control!

PINK FREUD

Wojtek Mazolewski – bas
Adam Milwiw – Baron – trompeta
Tomasz Duda – saxofon
Rafał Klimczuk – tobe

http://pinkfreud.pl/ | http://www.myspace.com/pinkfreudmusic | http://www.facebook.com/pinkfreudmusic | http://www.youtube.com/watch?v=MFa-SbxUp18

Intrare: 10 lei | Open doors: 21.00h | Warm-up by JADD

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *