LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Asociația A.R.T. Fusion organizează Festivalul Schimbării

de veiozaarte  |  16 iulie, 2014  |  0 comentarii

afis festivalul schimbariiTimp de două zile, Asociația A.R.T. Fusion și-a propus să îi facă pe oameni conștienți că fiecare dintre ei poate produce schimbări în bine în comunitatea în care trăiește și să îi încurajeze, în acest sens, să devină motoare ale schimbării.

Prin urmare, întregul Festival  a fost conceput în așa fel  încât participanții să joace rolul principal în fiecare dintre activitățile organizare în cadrul evenimentului. Cei prezenți la Festival vor putea fi:

GLOB-ACTORI  la ateliere de educație globală. Aici vor afla afla mai multe despre consumerism, stil de viață sustenabil, interdependențe globale și problematici de mediu și despre cum acțiunile noastre locale au un impact global.

SPECT-ACTORI la piesele noastre de Teatru Forum și Teatru Imagine. Piesele de Teatru Forum și Teatru Imagine sunt instrumente de educație non-formală prin intermediul cărora se aduc în prim-plan o problemă cu care se confruntă societatea din zilele noastre. În cadrul acestor piese oricine poate fi un actor al schimbării și se poate implica direct în modul în care ele se derulează, aducând propuneri de soluții pentru problema prezentată.

CITITORI la Biblioteca Vie, o metodă de educație non-formală în cadrul căreia se pot împrumuta și citi cărți vii. Nu vor fi orice fel de cărți, ci oameni față de care poate există unele prejudecăți și pe care altfel nu am avea ocazia să îi cunoștem. Prin Biblioteca Vie, oamenii sunt puși față cu prejudecățile și  învăța că există frumusețe în diversitate.

CINE-SCHIMBĂTORI la serile de documentare care își propun să creeze o viziune mai largă față de tematici precum drepturile omului și mediu. La serile de documentare se vor dezbate problematicile prezentate și soluțiile potrivite pentru ele.

Tot în cadrul Festivalului, participanții vor putea vedea expoziția „Planeta Pata Rât” , realizată de Dampo Photography (vezi aici pagina de Facebook a expoziției), o incursiune superficială în ceea ce presupune viața a peste 1000 de suflete care își câștigă existența adunând plastic și metal de pe groapa de gunoi a orașului Cluj-Napoca.

Intrarea este liberă!

Agenda Festivalului Schimbării:
11:00 – 14:00 – Atelierele de educație globală
14:00 – 18:00 – Biblioteca Vie
18:00 – 20:00 –Teatru Imagine (26.06) /Teatru Forum (27.07)
20:30 – Seara de documentare
Mai multe detalii pe pagina de eveniment a Festivalului

biblioteca vie

Despre Asociația A.R.T. Fusion

A.R.T. Fusion a luat naștere din dorința de a face o schimbare și din pasiune pentru Teatru Forum.

În 2005, șapte tineri motivați să producă o schimbare în viața tinerilor și îndrăgostiți de metoda teatru forum s-au reunit, undeva într-un beci din București, și au ajuns la concluzia că au nevoie de o organizație a lor. Nu știau foarte multe despre ce înseamnă ONG-urile în general. Știau sigur că vor să producă o schimbare în comunitatea în care trăiesc, că au descoperit metoda perfectă pentru așa ceva – teatru forum, că vor ca și alți tineri să o descopere și că au alături oameni dragi și cu pasiuni comune.

Misiunea A.R.T. Fusion estea ceea de a crea schimbare socială prin responsabilizarea oamenilor din comunitate, iar vizunea este aceea a unei lumi în care fiecare este conștient de rolul lui în societate la nivel global și aduce o schimbare în comunitatea în care vrea să trăiască. Asociația își desfășoară proiectele pe două dimensiuni, globală și socială.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *