LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Una dintre cele mai cunoscute cosplayer-ițe vine în România la Comic Con

de veiozaarte  |  27 martie, 2014  |  0 comentarii

Celebra Yaya Han, cunoscută pentru costumele sale la evenimentele de acest gen din lume, va fi prezentă ca invitat la cea de a doua ediție a East European Comic Con care va avea loc în perioada 9-11 Mai la Romexpo București.

Yaya-Han450

Cuvântul „Cosplay” provine de la combinaţia  termenilor „costume” şi „play”, iar activitatea presupune ca o persoană să se costumeze și să intre cât mai bine în pielea unui personaj ales, fie din lumea reală, fie el un personaj imaginar, eroi din filme, cărţi, jocuri video, desene animate etc.

Yaya Han este designer de costume, model și cosplayer având o experiență de peste 15 ani. Până în prezent a făcut peste 250 costume ale unor personaje din animații japoneze, benzi desenate, jocuri video, sci-fi și propriile desene.

Creațiile sale complexe și foarte bine executate au câștigat numeroase premii și aprecieri în SUA, fiind astfel invitată atât ca prezentatoare, interpretă, dar și ca membru al juriului în concursurile de profil a peste 100 de convenții și alte evenimente din toată lumea.

Impactul pe care l-a adus în lumea cosplay-ului a fost atat de mare încat a fost invitată ca membru în juriul emisiunii King of the Nerds pe TBS Network. De asemenea, a participat  în serialul documentar Heroes of Cosplay de pe Syfy TV.

Yaya Han va participa în calitate de invitat de onoare la cea de-a doua ediție a East European Comic Con, alături de alți cosplayeri renumiți. Giada Robin este una dintre aceștia – cosplayer de origine italiană, a fost recunoscută în cadrul CWM (Cosplay World Master) ca artist cosplay reprezentativ pentru Italia.

Concursul de Cosplay este cea mai importantă competiţie a unui eveniment de tipul EECC. Acesta se va desfăşura pe scena principală a Comic Con-ului, iar premiile vor fi pe măsură.

Doritorii se pot înscrie în concurs cu propriile costume, până pe data de 18 Aprilie. Aceștia vor susține pe scena principală o scurtă scenetă sau o prezentare a costumului.

A doua ediție a evenimentului East European Comic Con va avea loc la Romexpo, în perioada 9-11 mai 2014. Printre invitații din acest an se numară actorii de la Hollywood, Jason Momoa, Sebastian Roche, Natalia Tena, artistul Ian Churchill, celebrități online din România – Sector 7 sau Doza de Haș, companii celebre – Riot Games cu scenă proprie pentru cel mai jucat produs de gaming al momentului, League of Legends, dar și distribuitori de film. Vizitatorii de la Comic Con vor putea participa la mai multe avanpremiere mondiale și vor putea interacționa cu decoruri din filme și seriale.

Biletele pot fi achiziționate din rețelele Myticket, Eventim și din magazinele Diverta din țară.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *