LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Concurs de proiecte pentru Bohemian Square – Festival de Cultură Urbană

de veiozaarte  |  25 iunie, 2015  |  1 comentariu

În perioada 21-23 august, va avea loc la Brașov a III-a ediție a Festivalului de Cultură Urbană BOHEMIAN SQUARE, eveniment cultural-artistic, care oferă o alternativă de petrecere a timpului liber în mod interactiv și constructiv, în spațiul public.

În premieră, în cadrul ediției de anul acesta, Asociația Bohemian lansează Concursul de intervenții artistice și instalații arhitecturale, ai cărui câștigători vor fi admirați de peste 7.800 de vizitatori pe toată perioadă festivalului. Concursul de proiecte este adresat artiștilor, arhitecților, designerilor și tinerilor creativi din întreaga țară, înscrierile fiind acceptate până pe data de 17 iulie.

AFIS---Bohemian-Square---concurs800

Prin concurs, organizatorii își doresc atragerea și implementarea unor proiecte care să contribuie la reinterpretarea spațiului public din centrului istoric al Brașovului, într-o viziune proaspătă și o abordare urbană interactivă.

Proiectele înscrise pot fi:

  • Instalații interactive
  • Instalații de lumini / tehnologice / multimedia
  • Structuri experimentale
  • Mobilier stradal
  • Trasee urbane alternative
  • Urban land art / amenajări ecologice
  • Construcții ready-made / reciclare.

Proiectele câștigătoare vor fi expuse în zona pietonală cu cel mai mare trafic, Piața Sfatului sau în Piața Enescu. Pentru simulări, participanții pot prelua imaginile locațiilor de pe pagina de facebook a festivalului.

Astfel, toate persoanele creative sunt invitate să își înscrie proiectele în concurs prin completarea , până pe 17 iulie, pentru a avea șansa de a obține finanțare și de a-și expune instalațiile inovatoare în cel mai boem și mai îndrăgit oraș al țării, Brașovul.

Dintre proiectele înscrise, vor fi aleși maximum 10 câștigători. Aceștia vor beneficia de fonduri în valoarea maximă de 1.500 lei/proiect, dar nu mai mult de 70% din bugetul de execuție estimat în fișa de înscriere.

Proiectele alese de juriu vor fi anunțate pe 24 iulie, pe pagina de facebook a evenimentului.

Bohemian Square festival va facilita accesul comunității locale și a turiștilor brașoveni la activități cultural-educative inovatoare, menite să lărgească orizonturile și să stimuleze creativitatea tuturor celor implicați. Cu un program complex ce vizează îmbinarea a multiple domenii artistice, festivalul va aduce laolaltă 70 de artiști plastici, arhitecți, designeri și muzicieni. Creațiile acestora, expuse sub forma a 15 instalații de artă urbană și 34 de expoziții în aer liber sau în locații interioare vor bucura peste 7.800 vizitatori. Dintre aceștia, 500 de participanți își vor putea dezvolta abilitățile creative în cadrul a 24 de workshopuri interactive.

Spațiul urban așteaptă să îl reinventăm!

———————————————————————————————–

Despre Asociatia Bohemian

Observând nevoia acerbă de educare și acces la cultură, am ales să organizăm un eveniment complex numit Bohemian Square – Festival de Cultură Urbană. Aducând laolaltă forme diverse de artă, de la instalații arhitecturale, la arte vizuale sau mobilier urban și workshopuri creative interactive, ne dorim să stârnim apetitul cât mai multor oameni pentru cultură. În această misiune, aliați ne sunt artiști cu un potențial imens de a înfrumuseța spațiul urban și, implicit, viața locuitorilor și a turiștilor brașoveni. Pasiunea tuturor celor implicați este evidenta pe http://bohemiansquare.ro/ și bineînțeles, pe 21-23 august, la Brașov.

EVENIMENTE

Un răspuns la “Concurs de proiecte pentru Bohemian Square – Festival de Cultură Urbană”

  1. Multumim de suport! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *