LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Desene pentru ART HUB și Bucharest Art Week - licitație on-line

de veiozaarte  |  15 aprilie, 2015  |  0 comentarii

Peste 60 de desene și picturi originale semnate de artiști contemporani sunt disponibile începând din 15 aprilie, într-o licitație online, la prețul de pornire de numai 100 de lei. Licitația face parte din campania de strângere de fonduri organizată de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane pentru redeschiderea centrului cultural ART HUB și demararea pregătirilor ediției din 2015 a Bucharest Art Week, obiective pentru care organizația are nevoie de cel puțin 3000 euro.

Lucrările oferite cu generozitate de artiștii Elena Andrei, Ana Asavei, Irina Broboană, Adrian Buzdugă, Buzu, Otilia Cadar, Ana Chiorean, Liviu Coman, Cătălina Codreanu, Sorin Dan Cojocaru, Cuzina, Cristi Gașpar, Lartist, Flavia Lupu, Maia Ștefana Oprea, Magdalena Pelmuș, Bogdan Pelmuș, Ana Petrovici, Nina Vasilia Șaman, Nona Șerbănescu, Samir Mihail Vancica, Simona Vilău și Zoița sunt postate în albumul Desene pentru ART HUB, pe pagina organizației.

 Desene-pt-ARTHUB650

Participarea la licitație e simplă: alegi lucrarea dorită și lași un comentariu prin care anunți suma pe care ești dispus să o donezi în schimbul lucrării. Lucrările vor fi adjudecate persoanelor care au plasat oferta cea mai mare până pe 15 mai ora 24.00. Plata se poate face prin transfer bancar în următoarea săptămână sau în cadrul unui eveniment special organizat pentru susținători: artiști și cumpărători.

Pentru cei care doresc să susțină proiectele asociației dar nu își pot permite să liciteze, APAC a editat un catalog al campaniei, conținând reproduceri sub formă de cărți poștale, disponibil pentru 25 de lei, după cum și printuri de artă în tiraj limitat după zece dintre cele mai apreciate desene din licitație, la prețul de numai 50 lei.

Despre ART HUB

Anul acesta, Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane a sărbătorit împlinirea a cinci ani de activitate cu vestea de a fi câștigat unul dintre spațiile de galerie oferite prin concurs de către Uniunea Artiștilor Plastici. Este vorba despre un spațiu generos de peste 150 mp în fosta galerie Galla, situată în intersecția bulevardelor Ion Mihalache și Turda. Începând din luna mai, subGalla se va redeschide ART HUB, centrul cultural coordonat de asociație și va demara programul curatorial Mnemolaborator, cu cele două componente ale sale: direcția de cercetare, axată pe documentarea, arhivarea și digitalizarea resurselor de studiu al artei din ultimele decenii, coordonată de istoricul de artă Oana Tănase și direcția de laborator, incluzând un program complex de ateliere, conferințe și rezidențe curatoriat de Olivia Nițiș.

Despre Bucharest Art Week 2015

În intervalul 9-16 octombrie a.c., organizația continuă demersul început în 2014, organizând cea de-a doua ediție a Bucharest Art Week în octombrie 2015. Aceasta se bucură de prezența unor artiști de renume internațional din România, Franța, Germania, Polonia, USA etc. și este curatoriată de Olga Ștefan sub tema Laughter and forgetting / Râsul și uitarea, ca omagiu adus romanului lui Milan Kundera.

Pentru ce este nevoie de bani: Suma ideală pe care organizatorii speră să o strângă este de 5000 de euro, și va fi folosită indiferent de cuantum în proporție egală de 50-50% pentru cele două proiecte, în funcție de urgența cheltuielilor fiecărui proiect, după cum urmează:

Pentru ART HUB:               

– Igienizare spațiu subGalla: 300 euro

– Instalare grup sanitar și racordare apă curentă: 500 euro

– Montare instalație electrică și de lumini: 500 euro

– Producție proiect artistic lansare: 300 euro

– Cheltuieli instalare expoziție lansare: onorarii: 500 euro, organizare 200 euro, caiet expozițional: 150 euro, total: 850 euro

– Necesar total: 2450 euro

Pentru Bucharest Art Week

– Remunerații colaboratori Bucharest Art Week, eforturile până în prezent: 900 euro

– Remunerații parțiale echipă permanentă: 1000 euro

– Decontul biletelor de avion și al cazării curatoarei Olga Ștefan la prima vizită de lucru în București: 400 euro

– Alte cheltuieli de producție, promovare, organizare conferință de presă: 700 euro

– Necesar total: 3000 euro

De-a lungul campaniei va fi publicat și updatat săptămânal un raport sintetic al strângerii de fonduri, ulterior comunicându-se destinația fiecărei sume cheltuite. Toți cei care au donat lucrări de artă sau bani vor putea solicita în scris, via email, rapoarte contabile amănunțite.

Despre Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane

Organizația a fost înființată în anul 2010 cu scopul de a promova și susține în demersurile lor creative artiștii din sfera artelor contemporane vizuale și performative și a facilita accesul publicului la arta contemporană de calitate. Obiectivul principal al asociației este dezvoltarea unor programe care 1) să identifice nevoile din domeniul artei contemporane în România după cum și dificultățile receptării artei de către public și 2) să se constituie ca o alternativă pentru politicile instituțiilor culturale publice și/sau acolo unde jucătorii din piața privată nu reușesc să ofere soluții satisfăcătoare, furnizând instrumente de lucru pentru artiști și teoreticieni și platforme comunicaționale și educaționale pentru public.

Prin activitățile desfășurate, APAC își propune să faciliteze accesul și să contecteze publicul autohton la arta contemporană, să încurajeze debutul, să atragă atenția asupra unor probleme sociale sau să le amelioreze. În acest sens, în paralel cu înființarea și gestionarea centrului cultural Independent 84 (2011 – 2012) și a spațiului multifuncțional ART HUB (2013), APAC a inițiat și a organizat în 2010 și 2011 Programul Visual Support cu peste 12 expoziții organizate, în 2012 și 2013 Programul GrowArt (incluzând proiectele GrowArt Talks, GrowArt Camp Sfântu Gheorghe și Licitația de artă contemporană GrowArt), seriile de debateri cu caracter artistic și social și cursurile ART HUB Lectures.
Începând cu 2014, APAC își prioritizează activitatea în organizarea și dezvoltarea proiectului cultural internațional Bucharest Art Week – a cărui primă ediție a avut loc în toamna anului 2014 – conceput ca o platformă de schimb și dialog cultural. De asemenea, în primăvara anului 2015, APAC demarează programul curatorial Mnemolaborator în incinta noului sediu ART HUB Galla.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *