LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Premiile Centrului National al Dansului Bucuresti. 10 ani de existenta si activitate.

de veiozaarte  |  8 decembrie, 2014  |  0 comentarii

Evenimentul Premiile Centrului National al Dansului Bucuresti. 10 ani de existenta si activitate. va avea loc joi, 18 decembrie, incepand cu ora 19.30, la Sala Stere Popescu a Centrului National al Dansului Bucuresti (B-dul Marasesti 80 – 82).

premiile-cndb850

Printr-o nemaipomenita solidaritate de breasla (nationala si internationala), in 2004, se semna hotararea de guvern prin care lua fiinta Centrul National al Dansului Bucuresti – singura institutie publica de cultura aflata in subordinea Ministerului Culturii, creata cu scopul de a sustine, dezvolta si promova dansul contemporan, o institutie singulara si vitala pentru dezvoltarea culturii coregrafice din Romania.

In 2006 Centrul National al Dansului Bucuresti isi incepea efectiv activitatea si propunea in peisajul cultural romanesc o arta si o institutie care scapa incadrarilor specifice si care refuza inertia, incapatanand-se sa experimenteze, sa formeze, sa educe si sa-si asume riscuri, asa cum orice institutie ce-si propune sa creeze un domeniu artistic viu, acordat la realitatile lumii contemporane, ar trebui sa faca.

Fata in fata cu propria efemeritate, caci a cunoscut numeroase inceputuri pe parcursul acestor 10 ani, Centrul National al Dansului Bucuresti a reusit sa ramana si sa impuna un spatiu cultural dinamic, care sustine valoarea si inovatia, “unul dintre cele mai generoase spatii de creatie, dezbatere si reflectie artistica din Bucuresti”.

piesa-cu-responsabilitate-limitata850

foto: Piesă cu responsabilitate limitată, de Cosmin Manolescu și Mihaela Dancs  la CNDB

In 2104 se implinesc 10 ani de existenta si activitate a Centrul National al Dansului Bucuresti. Si este momentul sa sarbatorim!

Nu simtim ca stam pe pamant solid, tocmai de aceea conceptul intregului eveniment este cel de santier (work in progress) pentru a sublinia stadiul perpetuu de constructie in care se afla domeniul dansului contemporan, chiar si dupa cei 10 ani. Nu pornim insa din nimic, Centrul National al Dansului Bucuresti este un loc unde vom continua sa construim si sa imbunatatim, caci aceasta continua adecvare la timpului prezent si de ce nu la cel viitor este buna practica pe care vrem sa o mentinem si sa o promovam.

Premiile Centrului National al Dansului Bucuresti nu sunt premii ierarhice, ci sunt modalitatea noastra de a recunoaste si multumi celor care prin activitate sustinuta si indarjita au contribuit si confirmat valoarea pe care arta dansului contemporan o are in societate, celor care ne-au sprijinit si fara de care nu am fi reusit sa devenim o institutie de impact cultural major, celor care de-a lungul timpului ne-au stat alaturi si care au girat, prin sustinerea neconditionata pe care ne-au oferit-o, calitatea artei pe care o avem ca deziderat.

Dorim ca aceste premii sa devina un eveniment coerent care sa marcheze efortul cumulat, incapatanat, creativ si de neoprit al profesionistilor dansului contemporan, comunitate restransa, dar extrem de prezenta in peisajul cultural european si international.

in-echilibru-total

foto: În echilibru total, de Dilmana Yordanova și Mihaela Kavdanska la CNDB

“Trofeul” CNDB este, simbolic, o caramida – fundament, temelie, baza in construirea profesionala a domeniului dansului contemporan romanesc.

Se vorbeste despre Centrul National al Dansului Bucuresti ca fiind o institutie altfel – pentru ca Centrul National al Dansului Bucuresti inseamna, in primul rand si mai ales, oameni si artisti, iar premiile ”altfel” pe care vrem sa le acordam se adreseaza activitatii in domeniul dansului contemporan: fie ca este vorba de promovarea acestuia in contexte culturale dificile, fie pentru proiecte consistente, fie pentru atitudine artistica, fie pentru profesionalizarea domeniului, fie pentru incapatanarea de a rezista si a persevera in mentinerea dansului contemporan printre cele mai vizibile si mai avangardiste expresii actuale.

Sloganul Centrul National al Dansului Bucuresti este “oameni care misca lumea” si inspre aceasta se indreapta gandurile nostre de viitor.

Partener al evenimentului: ARCUB

Un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Partener 1000 Chipuri

Parteneri strategici ai CNDB: Colectiv A si Scena.ro

Parteneri media: Art Out, Cooperativa Urbana, RFI, Veioza Arte, Zeppelin, ArtClue, Dilema Veche, Sapte Seri, Feeder.ro, Metropotam.ro, 121.ro, Online Gallery, Orasulm.eu, Liternet.ro, Getlokal.ro, Go Kid, Agenda Culturala PENTRU COPII

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *