LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Program de rezidențe și de formare la CNDB

de veiozaarte  |  4 iunie, 2015  |  1 comentariu

Centrul Național al Dansului București anunță programul de rezidențe și de formare pentru producătorii de spectacole de dans contemporan

Centrul Național al Dansului București (CNDB) organizează, în perioada 4-21 iunie 2015, selecția participanților pentru programul de rezidente si de formare în domeniul producției de spectacole de dans contemporan.

La programul de rezidențe și formare, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și desfăsurat în perioada iunie – noiembrie 2015, se pot înscrie tineri aflați la început de carieră, care doresc să dezvolte proiecte în domeniul dansului contemporan.

 cndb

A treia ediție a rezidențelor RAP – rezidente, ateliere, public, desfăsurată pe parcursul a cinci luni, din iunie – noiembrie 2015, este o capitalizare a rezultatelor edițiilor anterioare și răspunde nevoilor de formare profesională identificate de creatori și producători în procesul de realizare a spectacolelor. Programul pune accent pe dobândirea și exersarea deprinderilor de producție, pe cultivarea unei culturi a managementului de proiect și a unei atitudini de „do-er”, atât de necesare în contextul socio-economic contemporan, asigurând un cadru de pregătire teoretic și practic pentru dobândirea de compentențe dedicate în special producției de spectacole,  cunoștinte care nu se regăsesc în curricula din învățământul preuniversitar și/sau universitar.

Cursurile teoretice vor fi completate de stagii de practică desfășurate atât în instituții de stat, cu sisteme de producție stereotipizate, cât și în organizații culturale independente, în care procesul de producție nu beneficiază de standardizare operațională, fiind supuse intervențiilor aleatorii ale finanțărilor sporadice.

Programul de formare se structurează astfel:

 

–          iunie și iulie 2015: Modul teoretic organizat la București, care cuprinde cursuri de management de proiect, metodologia producției de spectacol de dans contemporan, introducere în antreprenoriat și economia culturii, modalități de promovare și marketing ale produsului cultural.

 

–          iulie – august – septembrie : Stagiu de formare în instituții și organizații culturale partenere care produc specatcole coregrafice.

 

–          Septembrie, octombrie, noiembrie: Stagiu de practică la unul din spectacolele coregrafice aflate în producție la CNDB sau în instituțiile partenere. 

Programul RAP – rezidențe, ateliere, public este gratuit și poate admite maxim 10 participanți la toate etapele proiectului. 

Pentru 3 (trei) dintre participanți CNDB va acoperi un onorariu de 2000 lei brut pentru toată perioada de participare la program, precum și costurile de cazare și transport necesare.

Selecția dosarelor va fi realizată de o comisie formată din mentorii de program și profesorii invitați în program pe baza scrisorii de motivație și a rezultatelor primei etape a programului. 

 

Dosarul de candidatură va conține:

ü                    CV, in format Europass;

ü                    scrisoare de motivație cu informații detaliate asupra modului în care programul de formare  poate susține producția unei idei de proiect coregrafic propus și impactul asupra activităților ulterioare ale participantului (maxim 2 pagini);

 

Termenul de depunere a dosarelor de participare la programul de formare este 22 iunie 2015, ora 15:00, pe adresa office@nullcndb.ro, cu specificația „Aplicatie rezidențe producție 2015”

 

www.cndb.ro

EVENIMENTE

Un răspuns la “Program de rezidențe și de formare la CNDB”

  1. Andreea S spune:

    Am intarziat cu dosarul, din pacate nu am reusit sa il plasez la timp. Mai exista vreo sansa sa fie aprobat dupa aceasta data?
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *