"Talk to the Bomb" la Godot
Toți ştim că unele veri petrecute în Vama Veche rămân în istorie ca adevărate tripuri inițiatice. Sunt verile alea când se întâmplă povești pe care n-ai cum să le uiți, când întâlnești oameni care-ți modifică cursul vieții, când se ascultă muzici care te vor bântui în timp. Vara lui 2001 a fost o astfel de vară. Talk to the Bomb este povestea unui triunghi amoros născut pe plaja din Vama Veche în vara lui 2001, este dramatizarea uneia din miile de povești de dragoste care au început acolo, pe nisipul din Vamă. Vara lui 2001. Destinele lui Sașa, Alex și Voinicul se intersectează în umbra amenințătoare a unui 11 septembrie care încă nu s-a întâmplat. Și restul e literatură.
Talk to the Bomb, de Rucsandra Pop, în regia lui Lala Misosniky, se joacă vineri, 7 martie, de la ora 7 PM, la Godot, sala Sub scena. Povestea Sașei (Grațiela Bădescu), a lui Alex (Alexandru Fifea) și a Voinicului (Iosif Capota) – care începe cu sunetul mării în fundal – e o poveste obsedantă, ca o melodie tare pe care o asculți pe repeat. Talk to the Bomb este o producție lorgean theatre & Hydra Society, un proiect realizat cu finanţarea AFCN, în cadrul stagiunii Se joacă cu casa deschisă. Preţul unui bilet este 20 de lei, iar rezervări se pot face la numerele de telefon: 0736 414 244 sau 021 31 61 682.
“Talk to the Bomb este o poveste despre pierderea inocenței, despre maturizare, despre revelații care te agață seara la o bere și apoi te urmăresc ani întregi. Este un spectacol în care mizăm pe contopirea cu publicul. Respirația spectatorului, pe care îl simți aproape având în vedere dimensiunile sălii, impune o sinceritate de care într-un spațiu mai mare poți fugi”, spune Rucsandra Pop, autoarea textului. După Gărgăland și Oracol, acesta este al treilea spectacol al scriitoarei care se joacă pe scenele independente. Spectacolul a fost selectat la Festivalul Internaţional Fringe Sibiu şi la Festivalul Naţional de Teatru Independent Godot.
“Sunt Sașa și sunt o fată cuminte. Sau am fost. Până în secunda în care pe plajă a apărut furtuna care spațial s-a propagat până în America, temporal până la Revelion și metafizic până într-un vechi cartier din Varșovia”, spune Graţiela Bădescu, masterand UNATC, despre personajul ei. Graţiela este activă pe scena independentă, dar a jucat de asemenea la Teatrul Masca, la Teatrul Dramatic ID Sârbu din Petroşani, la Teatrul de Comedie şi în producţiile TVR O scrisoare pierdută de IL Caragiale şi Cafeneaua de Mihai Mălaimare.
”Pe vremea aia încă mai scriam poezii, încă mai aveam un telefon fix și păreri despre lume și viață. Nopțile și femeile erau toate la fel de fierbinți. La răsărit pe plajă pocneau șampaniile, nervii și fermoarele. Atunci am hotărât să-mi prelungesc adolescența, pentru început, cu 20 de ani. Vara lui 2001. Inimile ni s-au prăbușit pe repeat până târziu în iarnă” – aşa îşi descrie Alex Fifea personajul. Pe durata studiilor la UNATC, dar și ulterior, Fifea a lucrat cu grupul Tanga Project în proiecte ca Un spectacol. 4regizori. 4dramaturgi sau Rahova NonStop. Alex Fifea a jucat în spectacole de teatru contemporan, experimental și underground, în regia Verei Ion, Ioanei Păun, Mirunei Dinu şi a lui David Schwartz.
„L-am cunoscut pe Voinicu printre cuvinte. Cu imaginația drept limită, retrăirea vieții unui personaj poate fi uneori un sport extrem. La rigoare, mai tot timpul e vorba de 21 de grame”, spune Iosif Capota, actor călit în producţiile teatrului Bulandra precum Scent of a woman în regia lui Daniel Popa, teatrului Foarte Mic în Closer în regia Ilincăi Stihi. Iosif Capota a jucat şi în spectacolele altor regizori ai peisajului teatral: Cătălina Buzoianu, Eli Malka, Alexandru Darie, Mihai Mănuţiu, Petre Bokor, Tudor Mărăscu, Răzvan Mazilu, Horaţiu Mălăele.
https://www.facebook.com/TalkToTheBomb
credit poze: Andrei Gindac
Lasă un răspuns