LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Academia Socio-Vizuală lansează LONGOCAMPO DOX,

de veiozaarte  |  7 iunie, 2014  |  0 comentarii

școală de vară internațională în domeniile filmului documentar și antropologiei vizuale

Vă aducem la cunoștință o inițiativă sud-est europeană inedită și necesară, dedicată conectării potențialelor regionale la noile direcții și interacțiuni din domeniile filmului și socio-vizualității.

Longocampo Dox - Film and Visual Anthropology Summer School. Poster

Academia Socio-Vizuală este un catalizator de educație si producție in domeniile cercetării socio-vizuale, transmedia si filmului. Obiectivul principal al ASV constă in cercetarea și educarea modurilor în care științele sociale, noile media, vizualul si arta pot aduce contributii pozitive la o mai bună ințelegere și soluționare a problemelor societății.

Această platformă este inițiată de profesioniști din științe sociale, vizual, artă, film (Ger Duijzings – Director al Centrului de Studii Sud-Est Europene – University College London, co-director al Urban Laboratory UCL, reader in Antropologie Est-Europeana, Cristian Robert Velescu – prof. dr. UNArte, istoric de arta, autor al studiului „Avangardă şi modernităţi”, Mihai Coman – fondator al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, coordonator scoala dr., co-autor al „Media Anthropology”, Ionuț Pițurescu – dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală, coordonator Centrul de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film, regizor al filmului „Căutare”- Romania, 30 min, premiul secțiunii „Quinzaine des Realisateurs” la Festivalul de Film de la Cannes; Vintilă Mihăilescu – şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice SNSPA, coordonator școala dr., autor al ”Socio hai-hui” și “Antropologie. Cinci introduceri” ). ASV este o platformă creată de Anthropoesis – Centrul de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film.

În perioada 2-17 August 2014, Academia Socio-Vizuală invită pasionații de adrenalină creativă la LONGOCAMPO DOX – Film and Visual Anthropology Summer School, o școală de vară internațională, dedicată inovării în domeniile filmului documentar și antropologiei vizuale. Brainstorming-ul socio-vizual și cinematografic va avea loc in regiunea Câmpulung-Muscel, zonă liminală, suspendată la intersecția dintre ruralul old-fashion și urbanul post-industrial.

Activitățile școlii de vară vor avea loc în conacul familiei Golescu, un spațiu cu o personalitate complexă, aproape ireal și în același timp ideal pentru a inspira regîndirea realităților care îl înconjoară. Arealul de lucru al școlii de vară va fi concentric conacului Golescu: integrînd un țesut social cu un patrimoniu divers, ofertant vizual și mustos narativ.

Aplicațiile candidaților vor fi acceptate pănă la data de 20 Iunie. Aplicațiile realizate cu cel puțin 5 zile înaintea termenului limită sînt premiate în cazul în care sînt selectate (detalii pe site). Candidații eligibili trebuie să fie fluenți în limba engleză și să aibă experiență în unul sau mai multe din următoarele domenii: regie, cinematografie, videografie, editare de film, antropologie vizuală. Cei mai buni 15 tineri studenți și profesioniști, selectați după criteriile motivației, experienței și personalității lor creative, vor fi invitați să ia parte timp de 15 zile la o aventură academică inovativă în cadrul unui program hands-on și tailored-made. În cadrul școlii de vară vor fi produse 5 filme care vor explora limitele cinematografice ale fictiunii, non-ficțiunii, vizualității experimentale și antropologiei vizuale. Participanții vor fi ghidați în această aventură cognitiv-creativă de către 3 tutori (Ger DuijzingsVintilă MihăilescuIonuț Pițurescu). Pe parcursul cercetării de teren, dezvoltării și producției filmelor, realizatorii vor fi  inspirați de către 3 master-class-uri ale unor experți invitați.  Echipele de film vor fi susținute de asistenți de producție cu expertiză în aria investigată. Toți cei 15 autori vor fi sprijiniti in construirea unor strategii optime de distribuție și valorificare a filmelor realizate.

Cel mai bun film creat in timpul școlii de vară va fi premiat în cadrul evenimentului de final al LONGOCAMPO DOX (’’Longocampo’’ este numele orașului Câmpulung-Muscel în primele sale consemnări).

Perioada de Desfășurare: 2-17 August 2014

Detalii și Înscriere:   www.academiasociovizuala.com

Regular Deadline:  20 Iunie

Contact: contact@nullacademiasociovizuala.com

Academia Socio-Vizuală este un catalizator de educație si producție in domeniile cercetării socio-vizuale, transmedia si filmului. Obiectivul principal al ASV constă in cercetarea și educarea modurilor în care științele sociale, noile media, vizualul si arta pot aduce contributii pozitive la o mai bună ințelegere și soluționare a problemelor societății.
Această platformă este inițiată de profesioniști din științe sociale, vizual, artă, film (Ger Duijzings –  reader in Antropologie Est-Europeana, Prof. Dr. la Universitatea din Regensburg, co-director al Urban Laboratory, University College London; Cristian Robert Velescu – prof. dr. UNArte, istoric de arta, autor al studiului „Avangardă şi modernităţi”, Mihai Coman – fondator al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, coordonator scoala dr., co-autor al „Media Anthropology”, Ionuț Pițurescu – dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală, coordonator Centrul de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film, regizor al filmului „Căutare”- Romania, 30 min, premiul secțiunii „Quinzaine des Realisateurs” la Festivalul de Film de la Cannes; Vintilă Mihăilescu – şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice SNSPA, coordonator școala dr., autor al ”Socio hai-hui” și “Antropologie. Cinci introduceri” ). ASV este o platformă creată de Anthropoesis – Centrul de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film.
imagine socio vizual
SE Asia recent project ( newly selected in CineLink Sarajevo IFF ): ” Borders ” ( Romania, Denmark, Burma ) – hybrid feature film rethinking vulnerability 
Snap: Chilldhood as hiding in the jungle from war and conflict – Burma, in the rise of democracy ©  Socio-Visual Academy,  on the occasion of June 1st

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *