LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

thecraftlab by Irina Neacșu, singurul brand de design românesc prezent la Maison&Objet, Paris

de veiozaarte  |  23 ianuarie, 2015  |  0 comentarii

Irina Neacsu 03thecraftlab by Irina Neacșu este singurul brand de design românesc care participă la ediția de iarnă a faimosului târg internațional Maison&Objet, fiind a treia sa participare la acest târg. La Paris, designerul Irina Neacșu lansează colecția CER, ale cărei piese vor fi expuse în premieră în secțiunea Côté Déco (Hall 4), între 23 și 27 ianuarie.

Noua colecție CER, inspirată de călătoriile și experiențele sub cerul liber ale designerului, reprezintă dezvoltarea unei direcții recent conturate în creația brandului thecraftlab: piesele home&deco sunt acum personalizate cu printuri digitale după picturile semnate de Irina Neacșu, inspirate de drumețiile alpine, experiențele și emoțiile din călătorii.

“O proporție de 80% din timpul meu liber se desfăşoară, într-un fel sau altul, în natură. Iar picturile pe care le fac vorbesc despre o stare anume, o emoţie irepetabilă, personală, pe care am experimentat-o într-un peisaj. CER este o colecţie despre emoţie, despre personalitate și regăsire, despre legătura cu natura şi despre acele lucruri ce dau culoare vieţii – intangibile, pe care am vrut să le aduc mai aproape de noi”, explică designerul Irina Neacșu, fondatoarea thecraftlab.

sky-is-the-limit850

explorer2-850

Bancheta Sky is the Limit, fotoliile Daydreamer, Explorer, Silence is Bliss și canapeaua Lost in Tranquility evocă emoția unor cadre idilice inspirate atât de natură, cât și de peisaje urbane din România. În același timp, colecția e completată de piese decorate cu printuri cu animale fantastice, conturând povești inspirate tot de drumețiile sub cerul liber. În viitorul apropiat, picturile ce stau la baza colecției vor reprezenta punctul de plecare în conturarea unor minicolecții de accesorii fashion și piese home&deco pentru terasă și grădină.

Abordarea colecției CER se încadrează în tendințele acestei ediții Maison&Objet, prefigurate încă din toamnă: eclectismul și reîntoarcerea la universul artistic al secolului al XIX-lea – era călătoriilor exotice și a explorărilor. Designerul Irina Neacșu a creat un limbaj vizual și tactil marcat de materiale bogate (catifeaua e alăturată satinului), culori vibrante și detalii luxuriante. Iar piesele clasice sunt reinventate prin suprapunerea acestui strat emoțional, romantic al explorărilor.

 lost-in-tranqility850

“În spatele picturilor sunt emoțiile și amintirile mele despre primele ture de mountain biking în Transilvania, despre Sibiul copilăriei mele, despre grandoarea Lacului Vidraru sau tihna din Deltă, despre misterul Făgărașului sau infinitul cerului. Iar România este doar punctul de plecare pentru poveștile mele de călătorie, cine știe unde mă vor purta pașii în perioada ce va urma. Piesele din noua mea colecție sunt o invitație la confort, tihnă și introspecție”, punctează Irina.

CER nu este doar o colecție dedicată pasionaților de călătorii și natură, ci și un statement contemporan despre cum piesele home&deco ne pot încărca cu emoții de sub cerul liber, pentru că the sky is the limit pentru imaginație. Piesele colecției te așteaptă la Maison&Objet, între 23 și 27 ianuarie, secțiunea Côté Déco, Hall 4, stand E59. Piesele pot fi văzute și pe site-ul designerului – www.irinaneacsu.com.

thecraftlab by Irina Neacșu, singurul brand de design românesc prezent
la Maison&
Objet, Paris | 23-27 ianuarie | Côté Déco, Hall 4

———————————————–

Despre thecraftlab by Irina Neacșu

Irina Neacșu este arhitect și designer de interior. În 2010 a fondat brandul thecraftlab prin care creează și restaurează piese de mobilier și accesorii cu o poveste unică, ce combină diferite materiale, culori, aplicații și broderii în fantezii stratificate de trecut și contemporan. Noua direcție de creație o reprezintă explorarea posibilităților printului digital. Pe lângă site-ul www.irinaneacsu.com, care promovează colecțiile de mobilier și accesorii pe plan internațional, puteți urmări în continuare restaurările creative și alte proiecte personale pe www.irinaneacsu.ro. Pentru thecraftlab by Irina Neacșu participarea la Maison&Objet 2015 este a treia prezență la faimosul eveniment parizian. Alte evenimente de design de talie internațională la care a participat sunt Florence Design Week și Graz Design Month, ambele în 2013.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *