LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Teatrul iese in oras. Si merge cu autobuzul

de veiozaarte  |  1 iulie, 2011  |  0 comentarii


Pentru ca aerul conditionat nu mai poate raci salile gigantice, captusite cu catifea rosie, pentru ca nu mai suporta lumina prea puternica a reflectoarelor sau podeaua de lemn idolatrizata de cei ce-o populeaza si numita atat de pompos “SCENA”, dar si pentru a demonstra ca poate exista in orice context si conditii, provocat de grolsch, teatrul iese in oras si devine mobil.

Ce vrea sa demonstreze cu asta? Ca nu mai inseamna demult doar domnite cu rochia pe sarma, domni cu joben sau bufoni, ca este adaptabil si poate fi independent, ca se poate intampla oriunde atata timp cat oamenii sunt dispusi sa-l experimenteze. La tine in sufragerie, pe strada, la club si da, chiar si in autobuz.

Lorgean Theatre e un proiect care demonstreaza asta inca de acum doi ani. A inceput in sufrageria lui Jean Lorin Sterian, initiatorul proiectului, ca o forma de rezistenta la teatrul mult prea clasicizat si institutionalizat si la lipsa de spatii alternative.

Imagineaza-ti o calatorie cu autobuzul in care sa nu vezi doar teatru prost si involuntar care trateaza aceleasi si aceleasi teme mari ca “tinerii din ziua de zi”, “batranii comunisti”, “prioritatea unora sau a altora pe scaune” sau “lipsa tonetelor de bilete din statii”, ci un teatru viu si imprevizibil care vorbeste si despre tine.

Grolsch te provoaca sa vezi Bucurestiul asa cum ar putea fi si sa schimbi orasul prin creativitate sau participand la experimentele propuse de “berea artelor contemporane” prin campania “Change the city with creativity”.

Intre 28 iunie si 22 iulie, esti invitat sa descoperi atmosfera intima si piesele alese pe spranceana de Jean-Lorin Sterian intr-un autobuz ce porneste din statia Hanul lui Manuc, de marti pana sambata, la 18.00 si 19.00.

40 de reprezentatii ale unor texte contemporane, interpretate de tineri actori vor face ca nici o calatorie de acum incolo, cu autobuzul, sa nu mai fie la fel.

biletele se pot rezerva pe: experimentalist

PROGRAM:

Teatru mobil, provocat de Grolsch.

Program:

Nebuna Lucida

de Matei Visniec

cu Raluca Aprodu

Confesiune despre Fluturi carnivori, melci pestilentiali si ploaia animal.

Promotie: Secretul cercului!

Nebuna lucida face parte din Teatru descompus, o opera compusa din monoloage ce invita la constructia unui intreg. Textele sunt ca fragmentele unei oglinzi sparte, care reflecta cerul, lumea si sufletul omului.

Nebuna lucida se joaca in autobuz:

miercuri 29 iunie, ora 19.00

vineri 8 iulie, ora 19.00

joi 14 iulie, ora 19.00

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *