LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Încep înscrierile la Aristoteles Workshop 2014

de veiozaarte  |  12 mai, 2014  |  0 comentarii

Atelierul de film documentar Aristoteles Workshop (AW) anunţă începerea înscrierilor pentru ediţia a noua. Anul acesta, perioada de desfăşurare aworkshopului intensiv, produs de Dan Nuțu, va fi 20 august – 21 septembrie, locaţia fiind aceeaşi cu cea a ultimelorpatru ediţii: satul Vama din Bucovina (județul Suceava). Cei care doresc să se înscrie o pot face aici: aworkshop.org. Data limită a înscrierilor este 30 iunie.

aristoteles-1

 

Atât tutorii, experții, cât și invitații de prestigiu din industria filmului pe care AW i-a avut până acum spun că modul în care este structurat acest atelier este un privilegiu de care studenții nu vor avea parte la nicio facultate de film sau program de masterat din lume.

Rafi Pitts este unul dintre trainerii care lucrează de la începuturi cu Aristoteles Workshop: ”Aristoteles Workshop este unul dintre puținele locuri, dacă nu singurul, în care ai toată libertatea să te exprimi. Foarte important pentru mine este ca studenții să înțeleagă că, pentru a fi un bun regizor, operator sau editor, trebuie nu să repeți ce ai văzut deja, ci să te ghidezi după cine ești și ce sau cum simți.”

Aristoteles Workshop se adresează tinerilor din Europa Centrală și de Est, cu experienţă anterioară în regie, imagine, montaj, sunet sau producţie de film şi/sau televiziune, fiind un atelier anual de film documentar în care profesioniști ai industriei filmului european îndrumă 12 tineri în crearea propriului documentar.

aristoteles-4

Modulul propus este de maxim 30 de minute de film, dar deschis la elemente de ficţiune. Grupaţi în patru echipe mixte a câte trei participanți cu experiență prealabilă în film – un regizor, un operator și un monteur – ei au la dispoziţie cinci săptămâni.Evaluarea proiectelor va fi realizată în fața unui juriu format din profesioniști internaționali la sfârșitul workshopului.

Filmele produse de AW au fost selecționate și premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste etc. Susținut de Canalul ARTE/France, alături de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), programul oferă participanţilor un triplu beneficiu: să înveţe, să producă un film şi să fie promovaţi ca cineaști.

aristoteles-3

După înscriere, aplicanții vor fi notificaţi de primirea dosarelor. Cei selectaţi ca admişi vor fi anunţaţi via email până în data de10 iulie şi vor confirma, la rândul lor, participarea, până în20 iulie.

Taxa de participare la cursurile Aristoteles Workshop este de 500 EUR. Suma acoperă cazarea şi masa în locaţie (Vama, judeţul Suceava), accesul la echipamentele de producţie şi post-producţie, pe toată perioada atelierului, precum și cursuri de film organizate de experți internaționali și îndrumarea studenților de către tutori pe tot parcursul workshopului.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *