LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Redirectioneaza 2 % catre veiozaarte

de veiozaarte  |  1 mai, 2011  |  0 comentarii

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2010, sa sprijiniti activitatea organizatiei, completati si transmiteti, pana la data de 15 mai 2011, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

a) daca aveti doar venituri din salarii: descarcati declaratia 230 si completati (punctul III), citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2010, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2010, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): descarcati declaratia 200 si completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2010, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2010, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III „Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

—————————————————————————————————————————-

Datele de completare a declaratiilor:

Denumire entitate nonprofit: ASOCIATIA CULTURALA RETART

Adresa: bd. Lacul Tei, nr. 119, bl. 5A2, sc A, ap. 22, sect. 2, Bucuresti

Cod de identificare fiscala: 26682769

Cont bancar (IBAN): RO 96 RNCB 0285 1151 4899 0001

 

Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti AICI.

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa „identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice organizatiei faptul ca au depus formularele respective.

Banii pe care dumneavoastra ii directionati vor fi folositi pentru achizitionarea de aparatura tehnica necesara productiei video, in scopul dezvoltarii platformei culturale VEIOZAARTE aceasta produce materiale de interes cultural si artistic, sustinand astfel scena artistica si culturala din Romania.

 

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuri privind implicarea Asociatiei Culturale retART in sprijinirea proiectului VEIOZAARTE, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

 

Date de contact:

E-mail: salut@veiozaarte.ro

 

Va multumim pentru sprijin !

 

Colectivul veiozaarte

 

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *